Fierbeti ciresele, bine spalate si scurse, intr-o oala mai mare si adanca, cu 150 ml apa.
Lasati pe foc 15 min, amestecand din cand in cand, pana ce fructele incep sa se inmoaie.
Adaugati zaharul si amestecati pana se dizolva, apoi sucul de lamaie, coniacul si lasati in continuare la fiert.
Fierbeti inca 15 min, sau pana ce fructele sunt suficient de moi, iar lichidul este siropos, omogen si de culoare violet inchis.
Luati cu lingura o proba de lichid pe care o lasati 30 secunde pe o farfurioara.
Incercati cu degetul siropul - daca se increteste la apasare, este gata.
Turnati fierbinte, cu polonicul, in borcane curate si sterilizate in prealabil (lasati-le la uscat in cuptorul putin incalzit) si umpleti-le cat timp borcanele sunt calde.
Inchideti imediat, etans si puneti borcanele intre paturi pana a doua zi.
Din cantitatile indicate se obtin aproximativ 3 borcane a 450 g.
Datorita alcoolului, compotul nu mai necesita sterilizare la bain-marie
Dupa ce au fost deschise, pot fi tinute la frigider 2 saptamani.
Reteta e foarte simpla. Se gatesc foarte repede si sunt extrem de gustoase. E prima data cand le-am facut si pe mine m-au...
Clatite din aluat de negresaInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii