Fierbeti ciresele, bine spalate si scurse, intr-o oala mai mare si adanca, cu 150 ml apa.
Lasati pe foc 15 min, amestecand din cand in cand, pana ce fructele incep sa se inmoaie.
Adaugati zaharul si amestecati pana se dizolva, apoi sucul de lamaie, coniacul si lasati in continuare la fiert.
Fierbeti inca 15 min, sau pana ce fructele sunt suficient de moi, iar lichidul este siropos, omogen si de culoare violet inchis.
Luati cu lingura o proba de lichid pe care o lasati 30 secunde pe o farfurioara.
Incercati cu degetul siropul - daca se increteste la apasare, este gata.
Turnati fierbinte, cu polonicul, in borcane curate si sterilizate in prealabil (lasati-le la uscat in cuptorul putin incalzit) si umpleti-le cat timp borcanele sunt calde.
Inchideti imediat, etans si puneti borcanele intre paturi pana a doua zi.
Din cantitatile indicate se obtin aproximativ 3 borcane a 450 g.
Datorita alcoolului, compotul nu mai necesita sterilizare la bain-marie
Dupa ce au fost deschise, pot fi tinute la frigider 2 saptamani.
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii