Coacaze Negre Conservate in Sirop

Complexitate
redusa
Coacaze Negre Conservate in Sirop

Ingrediente

  • -3 kg coacaze negre
  • -6 kg zahar
  • -3 l apa
  • -1 lingura cu varf, sare de lamaie
  • - ½ lingura salicil sau conservant

Mod de preparare

Spalati foarte bine coacazele negre, fara codite, in mai multe ape si puneti la scurs. Puneti-le intr-un vas mai mare (capacitate de minim 10 l) impreuna cu apa fiarta si racita, sarea de lamaie si salicilul usor dizolvat in putina apa rece. Folositi salicil, deoarece conservantul schimba gustul fructelor si al siropului.

Omogenizati bine, zdrobind usor fructele. Lasati sa stea 24 ore.
A doua zi adaugati zaharul si mai lasati in asteptare 24 ore, amestecand din cand in cand pentru ca zaharul sa fie complet dizolvat.
A treia zi strecurati amestecul prin tifon dublu, separand fructele de sirop.

Puneti fructele scurse in borcane sterilizate si turnati peste ele sirop, astfel incat sa fie complet acoperite. Capsati, inscriptionati si dati la camara.
Fructele astfel conservate le puteti folosi in prajituri, budinci, tarte, jeleuri, creme, inghetate, etc.
Se pastreaza foarte bine, chiar si 2- 3 ani.

In plus, folosind aceasta metoda de conservare a fructelor pentru iarna, beneficiati si de sirop, pe care il trageti la sticle sterilizate, apoi capsati, inscriptionati si dati la camara. Siropul este natural si pastreaza toate substantele din fruct.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa