Spalati foarte bine coacazele negre, fara codite, in mai multe ape si puneti la scurs. Puneti-le intr-un vas mai mare (capacitate de minim 10 l) impreuna cu apa fiarta si racita, sarea de lamaie si salicilul usor dizolvat in putina apa rece. Folositi salicil, deoarece conservantul schimba gustul fructelor si al siropului.
Omogenizati bine, zdrobind usor fructele. Lasati sa stea 24 ore.
A doua zi adaugati zaharul si mai lasati in asteptare 24 ore, amestecand din cand in cand pentru ca zaharul sa fie complet dizolvat.
A treia zi strecurati amestecul prin tifon dublu, separand fructele de sirop.
Puneti fructele scurse in borcane sterilizate si turnati peste ele sirop, astfel incat sa fie complet acoperite. Capsati, inscriptionati si dati la camara.
Fructele astfel conservate le puteti folosi in prajituri, budinci, tarte, jeleuri, creme, inghetate, etc.
Se pastreaza foarte bine, chiar si 2- 3 ani.
In plus, folosind aceasta metoda de conservare a fructelor pentru iarna, beneficiati si de sirop, pe care il trageti la sticle sterilizate, apoi capsati, inscriptionati si dati la camara. Siropul este natural si pastreaza toate substantele din fruct.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii