Ciuperci Uscate

Complexitate
redusa
Ciuperci Uscate

Ingrediente

  • Ciuperci proaspete (2Kg pt o transa la uscatorul de legume si fructe)
  • Mirodenii - piper, dafin, boabe de mustar

Mod de preparare

Desi ciupercile se gasesc mai tot timpul anului, doar unele sunt in stare cruda, proaspete. Cele pe care le gasim conservate in borcane sau diverse recipiente nu au gustul si aroma cu care creditam un anumit fel de ciuperca.

Asadar, dupa ciupercile proaspete, cele mai indicate de-a fi folosite cu max de reusita sunt cele uscate. Ele mai au un avantaj: prin uscare aroma se concentreaza, devine un parfum inconfundabil de padure reavana, pamant si locuri tainice.

Dupa uscarea lor mai e nevoie de un procedeu, doua: ori le punem 12 ore la congelator (pt. a fi sigure ca nu au nici urma de ousoare de viitori viermisori - se poate imtampla... ) ori le punem in borcane cu filet unde presaram cateva boabe de piper si-o frunza de dafin.

In ambele cazuri, folosim inainte de toate pungi de hartie, inchise, si tinute inca vreo doua zile la loc caldut (sus pe un dulap de bucatarie eventual), apoi presaram ceva mirodenii anti-molii (piper, dafin, boabe de mustar etc) si le punem definitiv la pastrare in pungile sau borcanele respective.

Celor dintre voi care au aparat de vidat pungi va spun ca tot e bine sa strecurati o boaba doua de piper printre ciuperci, mai ales la galbiori sau manatarci.


Pentru a face mancaruri sau garnituri, ciupercile uscate trebuie rehidratate; nu aruncati apa in care le-ati pus, folositi-o cu toata increderea - e plina de gust si saruri minerale.

Pentru a face supa crema, sosuri sau creme (manatarcile sunt echivalentul Romanesc la vestitelor "Porcini" deci cremele din manatarci uscate sunt superbe) rasniti ciupercile fara a le rehidrata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
1
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Cappuccino
5
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie