Ciuperci Uscate

Complexitate
redusa
Ciuperci Uscate

Ingrediente

  • Ciuperci proaspete (2Kg pt o transa la uscatorul de legume si fructe)
  • Mirodenii - piper, dafin, boabe de mustar

Mod de preparare

Desi ciupercile se gasesc mai tot timpul anului, doar unele sunt in stare cruda, proaspete. Cele pe care le gasim conservate in borcane sau diverse recipiente nu au gustul si aroma cu care creditam un anumit fel de ciuperca.

Asadar, dupa ciupercile proaspete, cele mai indicate de-a fi folosite cu max de reusita sunt cele uscate. Ele mai au un avantaj: prin uscare aroma se concentreaza, devine un parfum inconfundabil de padure reavana, pamant si locuri tainice.

Dupa uscarea lor mai e nevoie de un procedeu, doua: ori le punem 12 ore la congelator (pt. a fi sigure ca nu au nici urma de ousoare de viitori viermisori - se poate imtampla... ) ori le punem in borcane cu filet unde presaram cateva boabe de piper si-o frunza de dafin.

In ambele cazuri, folosim inainte de toate pungi de hartie, inchise, si tinute inca vreo doua zile la loc caldut (sus pe un dulap de bucatarie eventual), apoi presaram ceva mirodenii anti-molii (piper, dafin, boabe de mustar etc) si le punem definitiv la pastrare in pungile sau borcanele respective.

Celor dintre voi care au aparat de vidat pungi va spun ca tot e bine sa strecurati o boaba doua de piper printre ciuperci, mai ales la galbiori sau manatarci.


Pentru a face mancaruri sau garnituri, ciupercile uscate trebuie rehidratate; nu aruncati apa in care le-ati pus, folositi-o cu toata increderea - e plina de gust si saruri minerale.

Pentru a face supa crema, sosuri sau creme (manatarcile sunt echivalentul Romanesc la vestitelor "Porcini" deci cremele din manatarci uscate sunt superbe) rasniti ciupercile fara a le rehidrata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Reteta de tort cu mere si blat pufos
Bucataras.RO

Reteta de tort cu mere si blat pufos

"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...

Reteta de tort cu mere si blat pufos
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti