Ciuperci Uscate

Complexitate
redusa
Ciuperci Uscate

Ingrediente

  • Ciuperci proaspete (2Kg pt o transa la uscatorul de legume si fructe)
  • Mirodenii - piper, dafin, boabe de mustar

Mod de preparare

Desi ciupercile se gasesc mai tot timpul anului, doar unele sunt in stare cruda, proaspete. Cele pe care le gasim conservate in borcane sau diverse recipiente nu au gustul si aroma cu care creditam un anumit fel de ciuperca.

Asadar, dupa ciupercile proaspete, cele mai indicate de-a fi folosite cu max de reusita sunt cele uscate. Ele mai au un avantaj: prin uscare aroma se concentreaza, devine un parfum inconfundabil de padure reavana, pamant si locuri tainice.

Dupa uscarea lor mai e nevoie de un procedeu, doua: ori le punem 12 ore la congelator (pt. a fi sigure ca nu au nici urma de ousoare de viitori viermisori - se poate imtampla... ) ori le punem in borcane cu filet unde presaram cateva boabe de piper si-o frunza de dafin.

In ambele cazuri, folosim inainte de toate pungi de hartie, inchise, si tinute inca vreo doua zile la loc caldut (sus pe un dulap de bucatarie eventual), apoi presaram ceva mirodenii anti-molii (piper, dafin, boabe de mustar etc) si le punem definitiv la pastrare in pungile sau borcanele respective.

Celor dintre voi care au aparat de vidat pungi va spun ca tot e bine sa strecurati o boaba doua de piper printre ciuperci, mai ales la galbiori sau manatarci.


Pentru a face mancaruri sau garnituri, ciupercile uscate trebuie rehidratate; nu aruncati apa in care le-ati pus, folositi-o cu toata increderea - e plina de gust si saruri minerale.

Pentru a face supa crema, sosuri sau creme (manatarcile sunt echivalentul Romanesc la vestitelor "Porcini" deci cremele din manatarci uscate sunt superbe) rasniti ciupercile fara a le rehidrata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura la pahar

Prajitura la pahar

Prajitura la pahar
Salata de cruditati cu maioneza

Salata de cruditati cu maioneza

Salata de cruditati cu maioneza
Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)
Cele mai apreciate rețete
Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata
2
Sosuri

Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata

Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata
Prajitura Sireata
3
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Supa de curcan cu galuste
4
Lasagne
5
Paste

Lasagne

Lasagne
Parteneri
Prajitura cu iaurt si capsuni
Bucataras.RO

Prajitura cu iaurt si capsuni

O prajitura parfumata, usor umeda si deliciosa ! Reteta am gasit-o pe blogul Licutei Marin si ne-a placut foarte mult! Am sa...

Prajitura cu iaurt si capsuni
Prajitura Tosca
Culinar.RO

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Chec cu afine si merisoare
Gustos.RO

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare