Castraveţi bulgăreşti reţetă. Castravetii se spală, se usucă, cei mari se feliaza bucăți mai groase, ceapa se curăță, se taie sferturi, morcovii se taie bastonase mai mici, usturoiul se curăță, hreanul la fel, apoi se taie bastonase mai mici.
Se așează în borcane sterilizate (castravetii feliati separat de cei întregi ), intercalandu-se bucăți de ceapă, usturoi, hrean, morcovi, fire de cimbru, câte o inflorescenta de marar, frunze de vișin, apoi în borcanele de 1, 7 se pun 2 linguri de sare și zahăr, 300 ml oțet, în cele de 800 de ml jumătate din cantitățile precizate, în cele de 1 l, câte o lingura jumătate de sare și zahăr, 200 de ml oțet, cate un vârf de cuțit acid salicilic, se completează cu apă rece.
Borcanele se capacesc și se fierb într-o oală cu apă până la nivelul lichidului 30 de minute din momentul fierberii.
Se lasă să se răcească în apa în care au fiert sau la loc călduț, acoperite, până se racesc, apoi se depozitează în cămară.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii