Castraveti bulgaresti

Postat pe: 18-07-2017
(0)

Ingrediente

3, 5 kg castraveti mici și câțiva mai mari
5 cepe roșii
2 capatani usturoi
5 morcovi medii
zahăr
sare grunjoasa neiodata
oțet din vin
boabe de piper, muștar, coriandru
5 fire cimbru
câteva flori de marar
câteva bucăți de hrean
apă
frunze de vișin
acid salicilic
2 borcane de 1,7 litri
2 borcane de câte 800 ml
2 borcane de câte 1 l

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Castravetii se spală, se usucă, cei mari se feliaza bucăți mai groase, ceapa se curăță, se taie sferturi, morcovii se taie bastonase mai mici, usturoiul se curăță, hreanul la fel, apoi se taie bastonase mai mici.
Se așează în borcane sterilizate (castravetii feliati separat de cei întregi ), intercalandu-se bucăți de ceapă, usturoi, hrean, morcovi, fire de cimbru, câte o inflorescenta de marar, frunze de vișin, apoi în borcanele de 1, 7 se pun 2 linguri de sare și zahăr, 300 ml oțet, în cele de 800 de ml jumătate din cantitățile precizate, în cele de 1 l, câte o lingura jumătate de sare și zahăr, 200 de ml oțet, cate un vârf de cuțit acid salicilic, se completează cu apă rece.
Borcanele se capacesc și se fierb într-o oală cu apă până la nivelul lichidului 30 de minute din momentul fierberii.
Se lasă să se răcească în apa în care au fiert sau la loc călduț, acoperite, până se racesc, apoi se depozitează în cămară.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Castraveti bulgaresti" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Castraveti bulgaresti