Castraveţi bulgăreşti reţetă

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Castraveţi bulgăreşti reţetă

Ingrediente

  • 3, 5 kg castraveti mici și câțiva mai mari
  • 5 cepe roșii
  • 2 capatani usturoi
  • 5 morcovi medii
  • zahăr
  • sare grunjoasa neiodata
  • oțet din vin
  • boabe de piper, muștar, coriandru
  • 5 fire cimbru
  • câteva flori de marar
  • câteva bucăți de hrean
  • apă
  • frunze de vișin
  • acid salicilic
  • 2 borcane de 1,7 litri
  • 2 borcane de câte 800 ml
  • 2 borcane de câte 1 l

Mod de preparare

Castraveţi bulgăreşti reţetă. Castravetii se spală, se usucă, cei mari se feliaza bucăți mai groase, ceapa se curăță, se taie sferturi, morcovii se taie bastonase mai mici, usturoiul se curăță, hreanul la fel, apoi se taie bastonase mai mici.
Se așează în borcane sterilizate (castravetii feliati separat de cei întregi ), intercalandu-se bucăți de ceapă, usturoi, hrean, morcovi, fire de cimbru, câte o inflorescenta de marar, frunze de vișin, apoi în borcanele de 1, 7 se pun 2 linguri de sare și zahăr, 300 ml oțet, în cele de 800 de ml jumătate din cantitățile precizate, în cele de 1 l, câte o lingura jumătate de sare și zahăr, 200 de ml oțet, cate un vârf de cuțit acid salicilic, se completează cu apă rece.
Borcanele se capacesc și se fierb într-o oală cu apă până la nivelul lichidului 30 de minute din momentul fierberii.
Se lasă să se răcească în apa în care au fiert sau la loc călduț, acoperite, până se racesc, apoi se depozitează în cămară.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Parteneri
Chiftele marinate cu ciuperci de padure
Bucataras.RO

Chiftele marinate cu ciuperci de padure

https://www.bucataras.ro/retete/chiftele-marinate-in-sos-de-zacusca-si-ciuperci-88342.html retete inspirate de toamna

Chiftele marinate cu ciuperci de padure
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat