Castraveţi bulgăreşti reţetă. Castravetii se spală, se usucă, cei mari se feliaza bucăți mai groase, ceapa se curăță, se taie sferturi, morcovii se taie bastonase mai mici, usturoiul se curăță, hreanul la fel, apoi se taie bastonase mai mici.
Se așează în borcane sterilizate (castravetii feliati separat de cei întregi ), intercalandu-se bucăți de ceapă, usturoi, hrean, morcovi, fire de cimbru, câte o inflorescenta de marar, frunze de vișin, apoi în borcanele de 1, 7 se pun 2 linguri de sare și zahăr, 300 ml oțet, în cele de 800 de ml jumătate din cantitățile precizate, în cele de 1 l, câte o lingura jumătate de sare și zahăr, 200 de ml oțet, cate un vârf de cuțit acid salicilic, se completează cu apă rece.
Borcanele se capacesc și se fierb într-o oală cu apă până la nivelul lichidului 30 de minute din momentul fierberii.
Se lasă să se răcească în apa în care au fiert sau la loc călduț, acoperite, până se racesc, apoi se depozitează în cămară.
mi-a placut atat de mult ca nici nu am terminat de mancat ce am facut ca deja am cumparat alte pipote sa mai fac zilele astea...
Ciulama de pipote cu ciuperciDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta video
Comentarii