Bulion de Rosii

Complexitate
redusa
Bulion de Rosii

Ingrediente

  • -rosii bine coapte si sanatoase
  • -sare grunjoasa
  • -zahar
  • Cantitati orientative (pe care le folosesc eu):
  • - la 10 kg rosii
  • 3 linguri sare
  • 3 linguri zahar

Mod de preparare

Alegeti rosii coapte si carnoase. Spalati-le, scurgeti-le, curatati-le de codite si feliati-le. Treceti-le prin masina de separat seminte si pielite. Puneti zeama obtinuta la fiert, in vas smaltuit, pe o tabla groasa, asezata deasupra flacarii de la aragaz.

Fierbeti in vase joase, cu gura larga si repede, deoarece fierberea indelungata da o culoare bruna bulionului. De asemenea, se face in clocote, pentru a distruge toate bacteriile care produc fermentarea. Amestecati in vas cu o lopatica de lemn pentru ca fundul vasului trebuie bine ferit in timpul fierberii, ca sa nu se prinda bulionul de el.

Adaugati spre sfarsit, dupa ce ati scazut suficient zeama, sarea, (adaugata mai devreme, innegreste si ea bulionul) si zaharul (se pune numai dizolvat in foarte putina apa fierbinte), apoi mai dati cateva clocote.

Eu nu folosesc nici un tip de conservant.

Turnati fierbinte in sticle sterilizate si incalzite, capsati si dati la dunst uscat, intre paturi, pana se raceste complet. Eu pun bulionul in sticle de 500 ml de plastic pe care, numai la umplere, le scufund intr-un vas cu apa rece, care ajunge pana la buza sticlei, apoi insurubez dopul.

Inainte de a le pune intre paturi mai strang o data dopurile. Dati la camara. Un bulion bine preparat trebuie sa fie de culoare deschisa si placut la gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
3
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Salata de legume pentru iarna
5
Romania

Salata de legume pentru iarna

Salata de legume pentru iarna