Curatati stiuletii de porumb de panusele si mustati. Desprindeti boabele de pe stiuleti. Porumbul trebuie sa fie neaparat in lapte.
Acest lucru este putin mai laborios din toata reteta.
Ca sa va usurati munca procedati astfel: scoateti de la un capat la altul, pe lungimea stiuletelui, 3 randuri de boabe, cu ajutorul varfului ascutit al unui cutit. Apoi, cu degetul mare de la mana, desprindeti de pe stiulete boabele, pe randuri, orientandu-i spre partea goala.
Fierbeti-i pe jumatate, intr-o oala, in apa clocotita, cat sa-i acopere bine, impreuna cu sarea si zaharul, apoi scurgeti-i.
Masurati apa pe care o puneti la fiert pentru a pastra proportia la sare si zahar.
Lasati boabele la racit, apoi portionati-le in pungi rezistente, cel mai bine folositi pungile care au sistem de inchidere. Eu nu am gasit si am folosit cate 2 pungi/portie.
Aplatizati continutul, eliminand cat mai mult aer (sau vidati), datati-le si puneti pungile in congelator, separate (adica sa nu fie cladite una peste alta) pana a doua zi, ca sa se congeleze bine.
Apoi, organizati-le in congelator, cum doriti.
Porumbul se poate conserva astfel, pana la un an.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaTortul cu blat de nuca si crema de vanilie cu mascarpone este o incantare pentru simturi. Blatul bogat si aromat de nuca se...
Tort cu blat de nuca si crema de vanilie cu mascarponeReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuni
Comentarii