Coaste fragede la cuptor, glazurate cu sos dulce-picant

Coaste de porc fragede, glazurate in sos dulce-picant, coapte lent la cuptor pana devin caramelizate si lipicioase. Reteta perfecta pentru weekenduri lenese sau mese in familie. Uneori nu e nevoie de un motiv special ca sa faci ceva bun. Doar sa-ti imaginezi mirosul din bucatarie cand scoti din cuptor o tava plina de coaste caramelizate, cu marginile crocante si miezul fraged care se desprinde singur de pe os. Exact genul de mancare care strange lumea la masa fara sa spui nimic.

Coaste fragede la cuptor, glazurate cu sos dulce-picant

Ingrediente

  • 1,5 kg coaste de porc
  • 3 linguri miere
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri ketchup
  • 2 linguri mustar
  • 1 lingura otet de mere
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 1 lingurita boia afumata
  • sare si piper dupa gust
  • putin ulei de masline

Mod de preparare

Am facut aceste coaste intr-o duminica, fara nicio ocazie. Copiii miroseau aerul si tot intrebau cand e gata. Cand le-am scos, glazura se topea usor si carnea cadea de pe os la prima atingere. Nu stiu daca exista ceva mai simplu si mai satisfacator decat sa mananci cu mainile, sa te lingi pe degete si sa-ti placa fiecare imbucatura.
Dar haide sa iti spun cum le poti face si tu:

Taie coastele in bucati potrivite si indeparteaza pielita subtire de pe spate (daca exista). Freaca-le cu sare, piper si un strop de ulei, apoi lasa-le 15-20 de minute sa prinda gust.
Intr-un bol, amesteca mierea, sosul de soia, ketchupul, mustarul, otetul, usturoiul si boiaua afumata. Pune coastele in marinada, acopera-le si lasa-le la frigider cel putin 3 ore (ideal peste noapte). Aseaza coastele intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu si baga-le in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 1 ora si 30 minute. La final, indeparteaza folia, unge-le cu sosul ramas si lasa-le inca 15-20 de minute la rumenit, pana devin lucioase si usor lipicioase.
Scoate-le fierbinti, taie-le intre oase si serveste-le cu cartofi copti, salata de varza sau un bol mic de sos barbecue.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa