Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat, presarat cu cirese suculente, acest chec va cuceri orice degustator. Urmeaza reteta simpla si bucura-te de o prajitura perfecta pentru intreaga familie.

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Ingrediente

  • • 300 g cirese (fara samburi)
  • • 250 g faina
  • • 200 g zahar
  • • 100 ml ulei
  • • 100 ml lapte
  • • 4 oua
  • • 1 plic praf de copt (10 g)
  • • 1 plic zahar vanilat (8 g)
  • • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • • Un praf de sare

Mod de preparare

  • Spala ciresele, indeparteaza samburii si pune-le intr-o strecuratoare pentru a se scurge de excesul de suc.
  • Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o compozitie spumoasa.
  • Adauga treptat uleiul si continua sa mixezi.
  • Toarna laptele si amesteca bine.
  • Incorporează faina cernuta impreuna cu praful de copt si praful de sare.
  • Adauga coaja rasa de lamaie si amesteca pana la omogenizare.
  • Incalzeste cuptorul la 180°C (350°F).
  • Unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava de chec.
  • Toarna jumatate din compozitia de chec in tava.
  • Pune jumatate din ciresele pregatite deasupra compozitiei din tava.
  • Toarna restul compozitiei de chec si niveleaza.
  • Distribuie restul de cirese deasupra aluatului.
  • Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace pentru aproximativ 40-45 de minute sau pana cand checul trece testul cu scobitoarea (scobitoarea introdusa in centru trebuie sa iasa curata).
  • Dupa ce s-a copt, lasa checul sa se raceasca in tava pentru 10 minute, apoi scoate-l pe un gratar pentru a se raci complet.
  • Dupa ce s-a racit complet, poti sa-l tai felii si sa-l servesti. Este delicios atat simplu, cat si alaturi de un pahar de lapte sau o ceasca de ceai.
    Pofta buna!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa