Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat, presarat cu cirese suculente, acest chec va cuceri orice degustator. Urmeaza reteta simpla si bucura-te de o prajitura perfecta pentru intreaga familie.

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Ingrediente

  • • 300 g cirese (fara samburi)
  • • 250 g faina
  • • 200 g zahar
  • • 100 ml ulei
  • • 100 ml lapte
  • • 4 oua
  • • 1 plic praf de copt (10 g)
  • • 1 plic zahar vanilat (8 g)
  • • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • • Un praf de sare

Mod de preparare

  • Spala ciresele, indeparteaza samburii si pune-le intr-o strecuratoare pentru a se scurge de excesul de suc.
  • Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o compozitie spumoasa.
  • Adauga treptat uleiul si continua sa mixezi.
  • Toarna laptele si amesteca bine.
  • Incorporează faina cernuta impreuna cu praful de copt si praful de sare.
  • Adauga coaja rasa de lamaie si amesteca pana la omogenizare.
  • Incalzeste cuptorul la 180°C (350°F).
  • Unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava de chec.
  • Toarna jumatate din compozitia de chec in tava.
  • Pune jumatate din ciresele pregatite deasupra compozitiei din tava.
  • Toarna restul compozitiei de chec si niveleaza.
  • Distribuie restul de cirese deasupra aluatului.
  • Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace pentru aproximativ 40-45 de minute sau pana cand checul trece testul cu scobitoarea (scobitoarea introdusa in centru trebuie sa iasa curata).
  • Dupa ce s-a copt, lasa checul sa se raceasca in tava pentru 10 minute, apoi scoate-l pe un gratar pentru a se raci complet.
  • Dupa ce s-a racit complet, poti sa-l tai felii si sa-l servesti. Este delicios atat simplu, cat si alaturi de un pahar de lapte sau o ceasca de ceai.
    Pofta buna!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
4
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos