Ceafa de porc frageda, rumenita la tigaie, alaturi de rosii cherry suculente si aroma delicata de rozmarin – o explozie de gusturi perfecte pentru o masa de neuitat!
Condimenteaza feliile de ceafa de porc cu sare si piper pe ambele parti. Lasa-le sa se odihneasca 10-15 minute la temperatura camerei. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare, la foc mediu. Adauga feliile de ceafa in tigaie si prajeste-le 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand capata o crusta aurie. Adauga cateii de usturoi intregi (usor zdrobiti) si crengutele de rozmarin. Gateste-le 1 minut pentru a elibera aromele.
E momentul sa adaugi aproximativ 100 ml de apa fierbinte in tigaie, sa-i pui capacul si sa lasi carnea sa se inabuse. Adauga apa ori de cate ori e necesar, pana cand carnea e gatita si suculenta. Nu uita sa tii tigaia acoperita cu capacul!
Acum capacul poate fi ridicat, adauga rosiile cherry intregi si gateste-le 4-5 minute, pana cand se inmoaie usor si isi elibereaza sucul. Toarna vinul alb peste rosii si lasa-l sa fiarba inca 1-2 minute pentru a se evapora alcoolul, formand un sos delicios. Apoi, gata! Serveste ceafa de porc alaturi de rosii cherry si sosul din tigaie. Poti adauga ca garnitura piure de cartofi, orez sau o salata proaspata.
Pofta buna!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii