Cartofi gratinați cu gorgonzola

Descoperă o rețetă delicioasă de cartofi gratinați cu gorgonzola, o combinație cremoasă și savuroasă de cartofi aurii și brânză gorgonzola topită. Ideală pentru o cină rafinată sau un prânz deosebit, această rețetă te va cuceri prin gustul său bogat și texturile apetisante. Perfectă pentru iubitorii de brânzeturi și mâncăruri consistente.

Ingrediente

  • Ingrediente Cartofi gratinați cu gorgonzola:
  • 2 cartofi mari
  • 150 gr gorgonzola picantă
  • 50 gr parmigiano reggiano
  • 1 ou
  • 150 ml smântână de gătit
  • sare și piper
  • cimbrișor pentru decor

Mod de preparare

Cum se prepara Cartofi gratinați cu gorgonzola:

Taie cartofii în cuburi mici.

Într-un bol, amestecă oul bătut, smântâna lichidă și condimentează cu sare și piper. Adaugă și brânza gorgonzola ruptă în bucăți. Oprește câteva bucățele și pentru final. Adaugă și puțin parmezan ras.

Peste amestecul de ouă și gorgonzola, adaugă cartofii. Toarnă conținutul într-o tavă termorezistentă și adaugă deasupra bucățelele de brânză păstrate și puțin parmezan ras.

Pune tava în cuptorul preîncălzit la 190 grade C, pentru aproximativ 35-40 minute.

După coacere, scoate tava din cuptor și garniseste cu puțin cimbrișor.

Cartofii gratinați cu gorgonzola sunt gata pentru a fi serviți.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)