Supa Minestrone

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Supa Minestrone

Ingrediente

  • 3 catei de usturoi
  • 3 cepe mari
  • 2 tulpini de telina
  • 2 morcovi mari
  • 2 cartofi mai maricei
  • 300 gr fasole verde
  • 2 dovlecei sau zucchini
  • 50 gr unt
  • 60 ml ulei de masline
  • 5-6 felii de bacon
  • 1,5 litri supa de pui (zarzavat, vegeta)
  • 100 gr spaghete rupte bucatele mici (eu am pus alte paste)
  • 1 legatura de busuioc
  • cateva rosii fara pielita si tocate
  • 2 linguri de bulion
  • 5-6 felii de parmesan

Mod de preparare

Se toaca usturoiul si ceapa, telina, morcovii, cartofii, fasolea verde si zucchini.
Intr-o oala mai mare se pune uleiul si untul precum si baconul taiat bucatele mici. Se lasa pe foc pana untul s-a topit si slaninuta este prajita (3-4 minute) Apoi se adauga usturoiul si ceapa tocate, se mai prajeste 2 minute dupa care se adauga telina, morcovii, si cartofii. Se tine in continuare pe foc, se amesteca 2 minute. Apoi adaugam fasolea verde, si zucchini si mai lasam inca 2 minute (in tot timpul asta amestecam sa nu se prinda pe fundul oalei).

Dupa aceia se acopera oala cu un capac si mai lasam la foc pentru 10 minute (mai amestecam sa nu se prinda). Adaugam apoi supa de pui (legume sau vegeta) si busuiocul tocat marunt de tot si feliile de parmesan. Se lasa la fiert 20 minute dupa care se pun pastele fainoase. Se mai fierbe 10 minute si se ia de pe foc.

Se serveste in farfurii mari cu parmesan ras deasupra sau cu crutoane sarate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate