Supa / Levese pe Fazan cu Galuscute de Gris

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

Ptr supa (levese ) avem nevoie de :
1 buc fazan
6 morcovi
4 patrunjel radacina
1 telina
1 ceapa
2 - 3 catei usturoi
piper boabe
1 buc ienibahar
sare
Ptr galuscute de gris :
1 ou
gris punem o data si jumate cat greutatea oului
(adica daca avem un ou de 50 gr vom pune 75 gr gris)
daca vrem sa fie mai moi vom pune cu 10 gr mai putin gris adica : la un ou de 50 gr punem 50+25-10=65 gr gris asta daca vrem sa fie moi galuscutele
sare
piper macinat

Mod de preparare

Punem fazanul la fiert in cca 7 l apa cu 1 lingura mare de sare. Dupa ce incepe sa fiarba spumam si lasam la foc mic. Adaugam legumele, morcovii, patrunjelul, telina, ceapa, usturoiul, apoi piperul si ienibaharul si mai potrivim de gust cu sare daca e nevoie. Lasam sa fiarba la foc mic pana carnea de pe piept este fiarta. Se scoate carnea si legumele din supa si se strecoara.

Separat pregatim galuscutele de gris in urmatorul fel : Luam 1 ou si il cantarim, sa zicem ca are 70 gr, cantarim si cantitatea de gris necesara, acesta fiind in cazul nostru de 105 gr gris(daca dorim galuste mai moi punem cu 10 gr mai putin gris adica 95 gr). Punem apa la fiert intr-o oala in care punem un pic de delikat sau sare si lasam sa dea in clocot. Intre timp batem oul cu o furculita, condimentam cu sare, piper macinat si adaugam la el grisul cantarit dintr-o data.

Se amesteca totul pana se omogenizeaza si cu o lingura pe care o umezim in apa care fierbe rupem galuscutele si le punem in apa clocotinda. Se acopera cu un capac pe jumate si se lasa la fiert cca 7-8 minute la clocote mici apoi se intorc pe cealalta parte. Se scot cu o paleta si se aseaza in supa de carne.

Se poate presara in supa patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Supa / Levese pe Fazan cu Galuscute de Gris" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Leila
•  29.11.2008 03:09:52

uite ca nu stiam de faza cu untura .... Duminica am sa incerc sa vad cum ies .

Mersi Lucia !!!

lucia_bp
•  21.11.2008 21:15:40

Grozava levese ! Ce mai,ca-n Ardeal.
Eu galustele le fac ochiometric si mi-au iesit bune intotdeauna,dar mai am un "secret".Pun in compozitie 1 lingurita de untura de casa.Nu-ti vine sa crezi ce moi si pufoase devin prin fierbere.Te rog sa incerci si ai sa vezi ca am dreptate.

Leila
•  20.11.2008 17:23:01

Trebuie sa incerci Danieluta :wink:

:*:*

Danieluta
•  20.11.2008 08:19:38

Ce galuste frumoase si pufoase!Mie nu mi-au iesit niciodata galustele bine.Cu prima ocazie am sa le fac asa cu cintaritul oului si al grisului.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa / Levese pe Fazan cu Galuscute de Gris