Supa de linte, in varianta ungureasca

Postat pe: 03-07-2016
(0)

Ingrediente

½ cana de linte maro/verde ( Nu ! rosie) capacitate cana de 250 ml
500 ml bere/1 doza de bere ( pentru un gust bun al supei, neaparat folositi o bere de buna calitate)
Pentru supa de legume
1 morcov mediu
1 radacina de pastarnac
1 bucata de telina
1 ceapa
1 cartof
1 ardei rosu
ulei de masline
1 lingura de boia
sare
piper, proaspat macinat
250 ml suc de rosii
Altele
bacon/kaizer/sunculita, afumate- taiate bastonase
2-3 carnati cruzi-uscati si afumati, taiati in bucati de marime potrivita
1 ceapa mare, tocata marunt
ulei
1 foaie de dafin
cimbru
sare
piper, proaspat macinat
verdeata, tocata

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Alegeti lintea, spalati-o si scurgeti-o.
Puneti apoi lintea la inmuiat in bere pentru 1 ora.

Pentru supa de legume
Taiati in cuburi ( nu foarte mici) legumele curatate si spalate.
Caliti-le in putin ulei de masline pana incep sa se inmoaie, amestecand des.
Adaugati, intai boiaua, sare si piper dupa gust, amestecati, apoi 1 l de apa si aduceti la punctul de fierbere.
Lasati sa fiarba acoperit, la foc mic, pana ce legumele sunt facute, adaugand spre finele perioadei si sucul de rosii.

Intre timp, rumeniti baconul/kaizerul/sunculita afumata in foarte putin ulei.
Adaugati apoi bucatile de carnati si ceapa tocata si continuati calirea pana ce carnatii s-au inmuiat putin si ceapa a devenit sticloasa.
Turnati lintea inmuiata, cu bere cu tot si lasati din nou sa fiarba la foc mic, timp de cca 20-30 min sau pana cand lintea este moale, dar nu sfaramata.
Adaugati supa de legume, foaia de dafin si cimbru, dupa gust.
Lasati totul la foc foarte mic inca 10 min.
Spre sfarsit potriviti gustul de sare si piper.
Dati deoparte, puneti verdeata tocata si lasati vasul acoperit pentru 5 min.

Serviti supa cat este calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Supa de linte, in varianta ungureasca" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa de linte, in varianta ungureasca