Ingrediente
● ½ cana de linte maro/verde ( Nu ! rosie) capacitate cana de 250 ml |
● 500 ml bere/1 doza de bere ( pentru un gust bun al supei, neaparat folositi o bere de buna calitate) |
● Pentru supa de legume |
● 1 morcov mediu |
● 1 radacina de pastarnac |
● 1 bucata de telina |
● 1 ceapa |
● 1 cartof |
● 1 ardei rosu |
● ulei de masline |
● 1 lingura de boia |
● sare |
● piper, proaspat macinat |
● 250 ml suc de rosii |
● Altele |
● bacon/kaizer/sunculita, afumate- taiate bastonase |
● 2-3 carnati cruzi-uscati si afumati, taiati in bucati de marime potrivita |
● 1 ceapa mare, tocata marunt |
● ulei |
● 1 foaie de dafin |
● cimbru |
● sare |
● piper, proaspat macinat |
● verdeata, tocata |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Alegeti lintea, spalati-o si scurgeti-o.
Puneti apoi lintea la inmuiat in bere pentru 1 ora.
Pentru supa de legume
Taiati in cuburi ( nu foarte mici) legumele curatate si spalate.
Caliti-le in putin ulei de masline pana incep sa se inmoaie, amestecand des.
Adaugati, intai boiaua, sare si piper dupa gust, amestecati, apoi 1 l de apa si aduceti la punctul de fierbere.
Lasati sa fiarba acoperit, la foc mic, pana ce legumele sunt facute, adaugand spre finele perioadei si sucul de rosii.
Intre timp, rumeniti baconul/kaizerul/sunculita afumata in foarte putin ulei.
Adaugati apoi bucatile de carnati si ceapa tocata si continuati calirea pana ce carnatii s-au inmuiat putin si ceapa a devenit sticloasa.
Turnati lintea inmuiata, cu bere cu tot si lasati din nou sa fiarba la foc mic, timp de cca 20-30 min sau pana cand lintea este moale, dar nu sfaramata.
Adaugati supa de legume, foaia de dafin si cimbru, dupa gust.
Lasati totul la foc foarte mic inca 10 min.
Spre sfarsit potriviti gustul de sare si piper.
Dati deoparte, puneti verdeata tocata si lasati vasul acoperit pentru 5 min.
Serviti supa cat este calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Supa de linte, in varianta ungureasca" nu uita sa ii faci un review.
Puneti apoi lintea la inmuiat in bere pentru 1 ora.
Pentru supa de legume
Taiati in cuburi ( nu foarte mici) legumele curatate si spalate.
Caliti-le in putin ulei de masline pana incep sa se inmoaie, amestecand des.
Adaugati, intai boiaua, sare si piper dupa gust, amestecati, apoi 1 l de apa si aduceti la punctul de fierbere.
Lasati sa fiarba acoperit, la foc mic, pana ce legumele sunt facute, adaugand spre finele perioadei si sucul de rosii.
Intre timp, rumeniti baconul/kaizerul/sunculita afumata in foarte putin ulei.
Adaugati apoi bucatile de carnati si ceapa tocata si continuati calirea pana ce carnatii s-au inmuiat putin si ceapa a devenit sticloasa.
Turnati lintea inmuiata, cu bere cu tot si lasati din nou sa fiarba la foc mic, timp de cca 20-30 min sau pana cand lintea este moale, dar nu sfaramata.
Adaugati supa de legume, foaia de dafin si cimbru, dupa gust.
Lasati totul la foc foarte mic inca 10 min.
Spre sfarsit potriviti gustul de sare si piper.
Dati deoparte, puneti verdeata tocata si lasati vasul acoperit pentru 5 min.
Serviti supa cat este calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Supa de linte, in varianta ungureasca" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany