Supa cu Ou si Smantana

Complexitate
redusa
Supa cu Ou si Smantana

Ingrediente

  • - 1 piept de pui dezosat
  • - 2 morcovi mari
  • - 2 cartofi de marime medie
  • - 1 ceapa de marime medie
  • - 1 telina
  • - 150 ml smantana
  • - 3 oua
  • - 1 galbenus
  • - frunze de marar maruntite
  • - frunze de cimbru maruntite
  • - sare de mare fin macinata
  • - amestec de piper alb
  • verde si negru proaspat rasnit (optional)

Mod de preparare

- Carnea se dezgheata, se spala, se taie cubulete si se pune la fiert in apa cu sare.
- Se indeparteaza spuma care se formeaza cu o spumiera.
- Morcovii se curata, se spala si se taie felii.

- Telina se curata, se spala si se taie felii.
- Ceapa se curata, se spala si se taie in doua jumatati.
- Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete.

- Se adauga ceapa, morcovii si telina cand apa in care fierbe carnea ramane limpede (dupa aproximativ 10 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba).

- Se adauga cartofii taiati cubulete si se lasa supa sa fiarba in continuare la foc mic.
- La finalul timpului de fierbere (aproximativ 35 - 40 de minute) se adauga frunzele de marar si frunzele de cimbru maruntite.

- Separat se pun ouale la fiert si se lasa sa fiarba timp de 5 minute.
- Cand carnea si legumele sunt fierte se indeparteaza oala de pe foc si se lasa supa sa se raceasca timp de 5 minute.

- Smantana se amesteca bine cu galbenusul. Se iau cateva linguri de supa si se pun peste amestecul de ou si smantana. Compozitia obtinuta se adauga in oala cu supa, amestecand usor.

- Inainte de servire se adauga jumatate de ou fiert in fiecare portie (eu am fiert ouale in prealabil aproximativ 4 - 5 minute).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
4
Carte de bucate

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt

Zacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Ostropel de pui ca la mama acasa
Bucataras.RO

Ostropel de pui ca la mama acasa

Astazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...

Ostropel de pui ca la mama acasa
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute