Consommé à la Pompadour

Complexitate
redusa
Consommé à la Pompadour

Ingrediente

  • Pentru garnitura de oua
  • -cca 50 g unt
  • -200 g smantana
  • -4 oua
  • -sare
  • -1 lingura zeama de sfecla rosie ( fiarta, curatata, rasa si pusa la scurs) / bulion
  • -½ legatura patrunjel verde
  • Pentru supa
  • -4 morcovi
  • -2 radacini patrunjel / pastarnac
  • -½ radacina de telina
  • -50 g unt
  • -1 l supa de legume
  • -sare
  • -½ legatura patrunjel verde, pentru servit

Mod de preparare

Pentru garnitura de oua
Ungeti cu unt 3 vase termorezistente / cesti, inclusiv peretii laterali. Lasati in asteptare.
Amestecati smantana cu ouale, omogenizati bine cu telul, apoi sarati, dupa gust.
Impartiti compozitia in 3 parti egale.
Turnati o parte in primul vas termorezistent pregatit.
Inglobati zeama de sfecla rosie / bulionul in cea de a 2- a parte.
Separat, tocati marunt frunzele de patrunjel verde, apoi transformati-le in pasta cu ajutorul unui mojar.
Adaugati pasta verde in ultima 1/3 parte din amestecul cu smantana si oua, omogenizati si puneti in al 3-lea vas termorezistent.
Transferati vasele intr-o tava si turnati apa calda pana la ¾ din inaltimea vaselor folosite.
Dati la cuptorul preancalzit la 200 grade, pentru cca. 40-50 min si coaceti la bain-marie, la 170 grade, pana ce garnitura este facuta si ouale se intaresc. Faceti testul cu scobitoarea.
Scoateti din cuptor si vase / cesti si lasati pe un gratar, la racit.
Taiati garnitura in doua, pe orizontala, apoi decupati in bucatele mici, de preferat sub forma de trifoi.

Pentru supa
Taiati legumele curatate: morcovii si patrunjelul / pastarnacul in rondele fine, iar telina, in cubulete.
Caliti-le in untul topit pana incep sa se inmoaie.
Adaugati 1 ½ l apa si lasati sa fiarba la foc mic, acoperit, pana ce legumele sunt facute.
La sfarsit, potriviti gustul de sare.

Serviti supa cat este calda, portionand in farfurie legume, bucatele de diferite culori din garnitura de oua peste care turnati din zeama fierbinte si presarati totul cu patrunjel verde, tocat marunt.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura