Ciorba de Varza Alba cu Sos Romanesc si Cimbru

Postat pe: 14-07-2009
(0)

Ingrediente

1/2 kg ciolan de porc proaspat sau afumat, sau orice carne de porc afumata, oase afumate
1 varza alba (700-1000g)
1 ceapa
1 kg rosii, feliate sau sucul de la ele
1 lingurita cu varf ceapa rasa sau tocata foarte fin (facultative)
1-2 linguri faina
2 linguri ulei
100 ml smantana (optional)
1 crenguta cimbru sau 1/2 lingurita cimbru uscat
sare
bulion (optional)
1 tija telina (optional)

Mod de preparare

Puneti carnea la fiert, intr-o oala mai mare, in apa rece. Cand este aproape facuta, adaugati varza taiata fidelute, ceapa tocata, cimbrul si rosiile. Cand toate sunt fierte, sarati si acriti cu bulion, daca mai este nevoie, dupa gust.

Separat, intr-o tigaie fara grasime, puneti faina si rumeniti-o pana capata o culoare maro deschis, amestecand continuu. Luati tigaia de pe foc si adaugati uleiul si facultativ 1 lingurita cu varf de ceapa rasa fin ala caldura tigaii, ceapa isi va dezvolta aroma, iar faina se va incorpora in ulei. Stingeti cu ciorba fierbinte, adaugata cate putin la inceput, ca sa nu se formeze cocoloase.

Amestecati cu restul de ciorba si lasati sa dea cateva clocote, sa se lege, apoi luati de pe foc. Optional, bateti bine smantana cu 1 lingura de apa rece, adaugati cate putina ciorba fierbinte.

Turnati in oala, imediat ce ati luat-o de pe foc si amestecati bine.
Adaugati pentru aroma marar verde si o tija de telina, tocate.


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba de Varza Alba cu Sos Romanesc si Cimbru" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de Varza Alba cu Sos Romanesc si Cimbru