Ciorba de Vacuta Taraneasca

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

500 - 1000 g carne de vita (rasol sau piept, dupa gust )
1 morcov mare, sau 2 mai mici
1 telina cam de marimea unei lamai
o ceapa la fel
fasole verde fideluta din conserva
smantana
sare
bors

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Se pune carnea la fiert, dupa ce fierbe se scoate si se taie carnea in bucatele mici (se lasa si oasele ptr consisitenta ). Se pune la loc in oala dupa care se adauga pe rand morcovul taiat ptr ciorba, telina si ceapa. Dupa ce fierb se adauga sare dupa gust( delikat ), borsh dupa gust ( in functie de cum va place de acrisoara ). Se mai lasa un pic la fiert dupa care se adauga bulionul.

Dupa ce totul este fiert se drege cu smantana dupa cum urmeaza : se pun 1 - 2 lingurite se smantana intr-un bol, se ia cate putina ciorba si amestecand se pune peste smantana dupa care se toarna totul inapoi in oala. Se mai lasa un clocot dupa care se pune patrunjelul tocat marunt. Se pune capacul peste oala si se stinge focul.
Calda cu o palinka inainte ( spune my girl friend ) :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba de Vacuta Taraneasca" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

andutu_gonzo
•  04.01.2010 01:34:42

sincer nu am vrut decat sa iau o retzeta mai simpla shi sa o incerc sunt la arabi shi aici e greu cu borshu insa am inacrito umpic cu zeama de lamaie ...nu am pus fasolea verde ptr ca numi place ...in schimb am dreso cu smantana dar dupa reteta mamei ( se pun doua galbenushuri de oua intrun bol se bat cu 2 linguri de smantana se adauga sare shi otzet dupa gust ( eu am pus trei cami place mai acra) dupa care am batuto cu umpic de zeama din ciorbitza iar apoi am puso in ciorba lasando sa fiarba pana se ridica spuma) a fost prima oara cand am gatit fiindumi dor de mancare romaneasca shi mia ieshit superb nu ma asteptam mrs ptr retzeta .Ciorbitza a fost super buna!!!

simoalex73
•  02.11.2008 15:16:53

Si fasolea verde "fideluta din conserve" cand se adauga la ciorba? Banuiesc ca ai adaugat-o dupa ce s-au fiert celelalte legume. Pare delicioasa!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de Vacuta Taraneasca