Ingrediente
● 500 - 1000 g carne de vita (rasol sau piept, dupa gust ) |
● 1 morcov mare, sau 2 mai mici |
● 1 telina cam de marimea unei lamai |
● o ceapa la fel |
● fasole verde fideluta din conserva |
● smantana |
● sare |
● bors |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:30min
Se pune carnea la fiert, dupa ce fierbe se scoate si se taie carnea in bucatele mici (se lasa si oasele ptr consisitenta ). Se pune la loc in oala dupa care se adauga pe rand morcovul taiat ptr ciorba, telina si ceapa. Dupa ce fierb se adauga sare dupa gust( delikat ), borsh dupa gust ( in functie de cum va place de acrisoara ). Se mai lasa un pic la fiert dupa care se adauga bulionul.
Dupa ce totul este fiert se drege cu smantana dupa cum urmeaza : se pun 1 - 2 lingurite se smantana intr-un bol, se ia cate putina ciorba si amestecand se pune peste smantana dupa care se toarna totul inapoi in oala. Se mai lasa un clocot dupa care se pune patrunjelul tocat marunt. Se pune capacul peste oala si se stinge focul.
Calda cu o palinka inainte ( spune my girl friend ) :) Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de Vacuta Taraneasca" nu uita sa ii faci un review.
Dupa ce totul este fiert se drege cu smantana dupa cum urmeaza : se pun 1 - 2 lingurite se smantana intr-un bol, se ia cate putina ciorba si amestecand se pune peste smantana dupa care se toarna totul inapoi in oala. Se mai lasa un clocot dupa care se pune patrunjelul tocat marunt. Se pune capacul peste oala si se stinge focul.
Calda cu o palinka inainte ( spune my girl friend ) :) Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de Vacuta Taraneasca" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
simoalex73
• 02.11.2008 15:16:53
Si fasolea verde "fideluta din conserve" cand se adauga la ciorba? Banuiesc ca ai adaugat-o dupa ce s-au fiert celelalte legume. Pare delicioasa!
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 04.01.2010 01:34:42
sincer nu am vrut decat sa iau o retzeta mai simpla shi sa o incerc sunt la arabi shi aici e greu cu borshu insa am inacrito umpic cu zeama de lamaie ...nu am pus fasolea verde ptr ca numi place ...in schimb am dreso cu smantana dar dupa reteta mamei ( se pun doua galbenushuri de oua intrun bol se bat cu 2 linguri de smantana se adauga sare shi otzet dupa gust ( eu am pus trei cami place mai acra) dupa care am batuto cu umpic de zeama din ciorbitza iar apoi am puso in ciorba lasando sa fiarba pana se ridica spuma) a fost prima oara cand am gatit fiindumi dor de mancare romaneasca shi mia ieshit superb nu ma asteptam mrs ptr retzeta .Ciorbitza a fost super buna!!!