Ingrediente
● 1 pui de curte |
● o bucata de telina |
● 2 cartofi mari |
● 2 morcovi |
● 1 pastarnac |
● 3 cepe uscate |
● sare dupa gust |
● ardei gras rosu/verde |
● 4-5 fire de ceapa verde |
● cateva rosii zemoase/bulion |
● 400 ml zeama de varza murata sau corcoduse verzi |
● patrunjel si leustean |
● proaspete |
● Pentru taietei ne sunt necesare: |
● 2 oua |
● faina cat cuprinde |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h
Puiul se curata si se portioneaza. Se spala foarte bine si se pune la fiert in apa rece. Se spumuieste ori de cate ori este nevoie.
In tot acest timp, Bunica pregatea taieteii. Sa aiba timp sa se usuce, ne zicea mereu. Si oricat as incerca eu acum, niciodata nu reusesc sa intind foaia perfect rotunda.
Se amesteca ouale cu faina si se framanta un aluat elastic din care se intinde o foaie subtire, subtire. Se presara apoi cu faina si se lasa la uscat. Se ruleaza si se taie fasii inguste. Se rasfira taieteii si se cern pentru a elimina surplusul de faina.
Se curata legumele si se toaca marunt.
Se adauga peste ciorba cand carnea este suficient fiarta.
Fierbem 20 de minute aproximativ, saram dupa gust si adaugam rosiile pasate si bulionul, acrim zeama si lasam sa dea in clocot.
Presaram taieteii si continuam fierberea pana ce acestia se ridica la suprafata. Oprim focul si adaugam verdeturile tocate.
Se serveste calda, cu pofta!
Este inceput de vacanta, de libertate, de soare, de aduceri aminte! De amintiri despre locurile copilariei, despre ulita ce ducea la casa micuta si alba, despre mirosul de iarba verde, despre apa rece de izvor.
Sunt amintirile vacantelor la tara, amintiri cu Bunica, amintiri cu bucatele ce ni le pregatea cu drag!
Printre ele se regaseste si aceasta ciorba (redata cat mai aproape de amintirea ei), gatita la focul sobei, acrita cu zeama de varza murata sau corcoduse, cu legumele proaspete, cu pui crescut in curte, zapacit de alergaturile noastre, copii fiind.
Mi-e dor! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de Pui cu Taietei de Casa" nu uita sa ii faci un review.
In tot acest timp, Bunica pregatea taieteii. Sa aiba timp sa se usuce, ne zicea mereu. Si oricat as incerca eu acum, niciodata nu reusesc sa intind foaia perfect rotunda.
Se amesteca ouale cu faina si se framanta un aluat elastic din care se intinde o foaie subtire, subtire. Se presara apoi cu faina si se lasa la uscat. Se ruleaza si se taie fasii inguste. Se rasfira taieteii si se cern pentru a elimina surplusul de faina.
Se curata legumele si se toaca marunt.
Se adauga peste ciorba cand carnea este suficient fiarta.
Fierbem 20 de minute aproximativ, saram dupa gust si adaugam rosiile pasate si bulionul, acrim zeama si lasam sa dea in clocot.
Presaram taieteii si continuam fierberea pana ce acestia se ridica la suprafata. Oprim focul si adaugam verdeturile tocate.
Se serveste calda, cu pofta!
Este inceput de vacanta, de libertate, de soare, de aduceri aminte! De amintiri despre locurile copilariei, despre ulita ce ducea la casa micuta si alba, despre mirosul de iarba verde, despre apa rece de izvor.
Sunt amintirile vacantelor la tara, amintiri cu Bunica, amintiri cu bucatele ce ni le pregatea cu drag!
Printre ele se regaseste si aceasta ciorba (redata cat mai aproape de amintirea ei), gatita la focul sobei, acrita cu zeama de varza murata sau corcoduse, cu legumele proaspete, cu pui crescut in curte, zapacit de alergaturile noastre, copii fiind.
Mi-e dor! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de Pui cu Taietei de Casa" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany