Ingrediente
● Pentru ciorba de praz avem nevoie de (la o oala de 5 l): |
● 2 fire potrivite de praz |
● 2 morcovi |
● 2 radacini de patrunjel |
● 2-3 cepe rosii (facultativ, mie imi place zarzavatul colorat) |
● 1 radacina de telina potrivita |
● 2 ardei potriviti (verde-rosii) |
● 2 linguri si 1/2 de orez |
● un dovlecel de marime medie |
● suc de rosii (rosii la cutie) dupa gust |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:30min
Se taie morcovii, radacina de patrunjel, radacina de telina, ardeii si ceapa cubulete si sa inabuse in 2-3 linguri de ulei si putina vegeta.
Cand acestea s-au inmuiat se adauga 2 cani de apa si se lasa sa dea cateva clocote. Dupa care se adauga prazul taiat rondele si apoi dovlecelul taiat cubulete. Dupa ce s-au inmuiat si acestea se adauga orezul, sucul de rosii sau rosiile.
Cand toate sunt fierte se acreste cu bors (de tarate sau ce aveti) se adauga leustean tocat si se seveste ca atare sau impreuna cu o mancarica de fasole boabe.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de Praz" nu uita sa ii faci un review.
Cand acestea s-au inmuiat se adauga 2 cani de apa si se lasa sa dea cateva clocote. Dupa care se adauga prazul taiat rondele si apoi dovlecelul taiat cubulete. Dupa ce s-au inmuiat si acestea se adauga orezul, sucul de rosii sau rosiile.
Cand toate sunt fierte se acreste cu bors (de tarate sau ce aveti) se adauga leustean tocat si se seveste ca atare sau impreuna cu o mancarica de fasole boabe.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de Praz" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 05.12.2010 15:52:22
BRAVO floricel de floricea !!! Imi place reteta si este originala - nu am mancat niciodata - dar asta nu inseamna ca nu voi manca; fasolea este o mare preferinta a mea (toate dicotiledonatele de altfel) dar CUI NU-I PLACE FASOLEA?
Si borsul de asemenea - cel mai sanatos mod de-a acri o zama :)
Inca o data, BRAVO si FELICITARI !!!