Ciorba de Perisoare cu Nuca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt ciorba:
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 telina
  • 2 cartofi
  • 1 ardei
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 lingura vegeta
  • verdeata(leustean si marar)
  • Pt acreala: (optional)
  • bors sau zeama de lamaie si sare dupa gust
  • Pt perisoare:
  • 100 orez
  • 2 cepe mari
  • 1 pahar nuci macinate
  • 1 lingura de boia de ardei dulce
  • condimente (cimbru, oregano)
  • 1 lingura vegeta
  • 1/2 lingura pesmet sau gris
  • 2 oua

Mod de preparare

CIORBA:
Legumele se fierb bine, iar dupa aceea se strecoara.

PERISOARELE:
Se caleste ceapa in apa si putin ulei si vegeta. Se adauga orezul si apa cat sa cuprinda orezul pe jumatate. Se lasa sa se raceasca. Doar dupa ce s-au racit se adauga restul ingredientelor. Se formeaza perisoare care se pun in supa de legume strecurata pt a fierbe. Cand sunt aproape gata, se pune sucul de rosii, borsul sau zeama de lamaie si sare dupa gust.

Dupa ce se stinge focul se pune verdeata.
Se poate servi cu putina smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
4
Carte de bucate

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt

Zacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Desert prajitura Regina Maria
Bucataras.RO

Desert prajitura Regina Maria

Aceasta prajitura era pe lista de asteptare de multa vreme, nu o facusem niciodata si de cate ori citeam despre ea, de...

Desert prajitura Regina Maria
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute