Ciorba de perisoare

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru 10 portii: 500 g carne de vita
  • 5 I apa sau supit
  • 300 g morcovi
  • 200 g telina
  • 150 g albitura
  • 500 g rosii
  • 150 g ardei gras
  • 200 g ceapa
  • 100 g pasta de tomate
  • 100 g orez
  • 100 g verdeata (patrunjel
  • leustean)
  • 50 ml ulei
  • 1 ou
  • 5 g sare de Iamiie
  • (otet)
  • piper
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Carnea se spala, se zvinta si se portioneaza, zarzavaturile se curata, se spala si se taie cuburi, ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Jumatate din cantitatea de ceapa se inabusa in ulei cu adaos de supa (apa) si se raceste. Carnea, impreuna cu restul de ceapa, se trece prin masina de tocat cu sita deasa. In pasta obtinuta se adauga ouale, Jumatate din verdeata curatata, spalata si taiata marunt, pi-perul pisat si sarea, amestecmd bine compozitia. Din aceasta compozitie se modeleaza perisoarele, cite 2-3 la portie si se pun la fiert in oala cu zarzavatul, ardeii si ceapa fierte pe jurnatate, timp in care se adauga si orezul, rosiile curatate, spalate si taiate felii si pasta de tomate diluata cu supa, continuind fierberea inca 10 minute. Se potriveste gustul cu sare si sare de lamiie dizolvata. Se serveste cu verdeata taiata marunt.

La fel se poate pregati ,,Ciorba de perisoare a la grec" scotind din reteta rosiile si pasta de tomate, adaugind in schimb 200 g smintina, 3 galbenusuri si 30 g faina din care se pregateste sosul (liezonul) bine omogenizat si adaugat la sfirsitul fierberii ciorbei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa