Ciorba de perisoare

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

pentru 10 portii: 500 g carne de vita
5 I apa sau supit
300 g morcovi
200 g telina
150 g albitura
500 g rosii
150 g ardei gras
200 g ceapa
100 g pasta de tomate
100 g orez
100 g verdeata (patrunjel
leustean)
50 ml ulei
1 ou
5 g sare de Iamiie
(otet)
piper
sare dupa gust

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:10min
Carnea se spala, se zvinta si se portioneaza, zarzavaturile se curata, se spala si se taie cuburi, ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Jumatate din cantitatea de ceapa se inabusa in ulei cu adaos de supa (apa) si se raceste. Carnea, impreuna cu restul de ceapa, se trece prin masina de tocat cu sita deasa. In pasta obtinuta se adauga ouale, Jumatate din verdeata curatata, spalata si taiata marunt, pi-perul pisat si sarea, amestecmd bine compozitia. Din aceasta compozitie se modeleaza perisoarele, cite 2-3 la portie si se pun la fiert in oala cu zarzavatul, ardeii si ceapa fierte pe jurnatate, timp in care se adauga si orezul, rosiile curatate, spalate si taiate felii si pasta de tomate diluata cu supa, continuind fierberea inca 10 minute. Se potriveste gustul cu sare si sare de lamiie dizolvata. Se serveste cu verdeata taiata marunt.

La fel se poate pregati ,,Ciorba de perisoare a la grec" scotind din reteta rosiile si pasta de tomate, adaugind in schimb 200 g smintina, 3 galbenusuri si 30 g faina din care se pregateste sosul (liezonul) bine omogenizat si adaugat la sfirsitul fierberii ciorbei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba de perisoare" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 28 %
499.99 lei
359.99 lei

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de perisoare