Ciorba de Orez cu Mazare si Piept de Pui

Complexitate
redusa
Ciorba de Orez cu Mazare si Piept de Pui

Ingrediente

  • telina
  • pastarnac
  • ardei gras
  • ceapa
  • un piept de pui (250-300g)
  • mazare (200-300g)
  • 3 oua
  • smantana (200g)
  • sare
  • piper alb
  • frunze de telina pentru ornat

Mod de preparare

Se folosesc doar legume albe pt ca este o ciorba alba, dar pata de culoare o constituie mazarea. Eu am folosit doua pungi de orez, (o cutie contine 4 pungi si costa in Kaufland 3-4 ron).

Le-am pus in apa cu sare pana a dat in primul clocot, apoi 10 min. la foc mic. Cand s-au umflat pungile, le-am luat de pe foc si le-am pus in apa rece. Apoi am pus orezul pe o farfurie si am mai dat cu furculita prin el, ca se mai gasesc boabe negre sau cu hospe (mizerie, adica).

Se taie marunt telina, pastarnacul, ardeiul, ceapa (eu le-am dat la robot) si se pun intr-o oala cu putin ulei sa se distuie. Cand ceapa devine transparenta, se adauga pieptul de pui, spalat, uscat si taiat bucatele.

Cand prinde culoare carnea, se adauga apa. Dupa primul clocot, se da la foc mic 30 min. Orezul era gata, mazarea era gata fiarta si ea, astfel incat doar le-am adaugat si am batut repede 3 oua pana au facut spume, am pus smantana din belsug (200-250 g) si am turnat in oala cu ciorba trasa de pe foc si-am amestecat.

Am condimentat cu sare si piper alb, ca sa fie totul alb si am servit, ornand farfuria cu o frunza de telina.
Ca acritura, noi folosim o salata de ardei iute facuta de soacra mea si ne punem cate o lingurita in farfurie, nu in oala, deoarece i-am dat si lu'ala micu' :-)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Fursecuri fragede
Bucataras.RO

Fursecuri fragede

Reteta luata de la Deyu! super bune :X eu am folosit cocos in loc de nuci :D

Fursecuri fragede
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola