Ciorba de Miel III

Postat pe: 17-04-2011
(0)

Ingrediente

Carne de miel:
coaste
sira
beregata
mate
bojog
splina
pancreas
3 Morcovi medii
2 radacini de patrunjel
o legatura de ceapa verde
3 galbenusuri de ou
1 litru bors proaspat sau zeama de la 1 lamaie
2 linguri unt sau ulei (pentru calit legumele)
sare dupa gust
1 legatura leustean sau patrunjel (in functie de cum acrim, cu bors sau cu lamaie)
100 ml de smantana

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Carnea bine spalata, eventual tinuta putin in apa cu sare si otet (cca. 1 ora), se pune la fiert, cu sare la apreciere, dupa preferinte, si se spumeaza.

Ceapa taiata cat ma marunt, se caleste usor in unt sau ulei, pana se inmoaie. Nu se rumeneste si doar se caleste. Se aduga morcovii si patrunjelul, date pe razatoarea medie si se mai calesc impreuna cca. 10 min.
Cand carnea este pe jumate fiarta, se adauga mixul calit si se lasa sa fiarba impreuna la foc mic, cu capac.

Galbenusurile se bat bine cu smantana si se adauga in ciorba, amestecand usor cu un tel. Se adauga si bors, dupa gust, sau zeama de lamaie si se mai fierbe cca. 10 min.

Daca am acrit cu bors, se asezoneaza cu o legatura de leustean. Daca am pus lamaie, se asezoneaza cu patrunjel.
Se serveste fierbinte, cu ardei iute. Se mai poate acri, dupa gust, cu otet si se mai poate drege, in farfurie, cu smantana sau iaurt crema.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba de Miel III" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de Miel III