Ciorbă de miel reţetă

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ciorbă de miel reţetă
  • Carne de miel:
  • coaste
  • sira
  • beregata
  • mate
  • bojog
  • splina
  • pancreas
  • 3 Morcovi medii
  • 2 radacini de patrunjel
  • o legatura de ceapa verde
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 litru bors proaspat sau zeama de la 1 lamaie
  • 2 linguri unt sau ulei (pentru calit legumele)
  • sare dupa gust
  • 1 legatura leustean sau patrunjel (in functie de cum acrim, cu bors sau cu lamaie)
  • 100 ml de smantana

Mod de preparare

Ciorbă de miel reţetă. Carnea bine spalata, eventual tinuta putin in apa cu sare si otet (cca. 1 ora), se pune la fiert, cu sare la apreciere, dupa preferinte, si se spumeaza.

Ceapa taiata cat ma marunt, se caleste usor in unt sau ulei, pana se inmoaie. Nu se rumeneste si doar se caleste. Se aduga morcovii si patrunjelul, date pe razatoarea medie si se mai calesc impreuna cca. 10 min.
Cand carnea este pe jumate fiarta, se adauga mixul calit si se lasa sa fiarba impreuna la foc mic, cu capac.

Galbenusurile se bat bine cu smantana si se adauga in ciorba, amestecand usor cu un tel. Se adauga si bors, dupa gust, sau zeama de lamaie si se mai fierbe cca. 10 min.

Daca am acrit cu bors, se asezoneaza cu o legatura de leustean. Daca am pus lamaie, se asezoneaza cu patrunjel.
Se serveste fierbinte, cu ardei iute. Se mai poate acri, dupa gust, cu otet si se mai poate drege, in farfurie, cu smantana sau iaurt crema.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa