Ciorba de maruntaie de pui cu tarhon

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

300 gr maruntaie (Inimi, pipote )
2 morcovi
1 radacina patrunjel
1 ceapa
1/4 telina ( de marime mijlocie)
1 ardei gras
300 ml smantana
2 galbenusuri ou
50 gr orez (cca 2 ls)
sare, delikat
1 legatura tarhon( sau 2 lingurite tarhon uscat )
50 ml otet, sau zeama de lamaie

Mod de preparare

Inimile se spala , se curata , se taie in doua ptr a se curata restul de sange ramas. Se pune in 2.5 l apa la fiert cu putina sare si se indeparteaza spuma care se formeaza in timpul fierberii.

Orezul se alege , se spala , si se pune in apa rece . Legumele le curatam , spalam si le taiem cubulete .

Cand au fiert inimioarele adaugam si legumele taiate cubulete. Dupa cca 15 minute adaugam si orezul . Se potriveste gustul cu sare , delikat si turnam la ciorbica cand orezul e fiert 50 ml otet si cele 2 lingurite de tarhon.

Intre timp frecam cele 2 galbenusuri de ou cu smantana , il subtiem cu zeama de la ciorbica treptat , apoi il turnam in oala si lasam sa dea un clocot.

PS. daca aveti tarhonul pastrat in otet nu mai puneti otet la ciorba .

Pofta Buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba de maruntaie de pui cu tarhon" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Leila
•  17.07.2008 19:31:31

Multumesc Kacee .

Kacee
•  16.02.2008 21:56:27

Imi plac la nebunie ciorbele,mai ales cele cu tarhon.Ador aroma tarhonului, atat eu , cat si ceilalti membrii ai familiei mele.Te felicit , Leila, pentru reteta postata.Numai bine, Kacee

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de maruntaie de pui cu tarhon