Ciorba de maruntaie de pui cu tarhon

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

300 gr maruntaie (Inimi, pipote )
2 morcovi
1 radacina patrunjel
1 ceapa
1/4 telina ( de marime mijlocie)
1 ardei gras
300 ml smantana
2 galbenusuri ou
50 gr orez (cca 2 ls)
sare, delikat
1 legatura tarhon( sau 2 lingurite tarhon uscat )
50 ml otet, sau zeama de lamaie

Mod de preparare

Inimile se spala , se curata , se taie in doua ptr a se curata restul de sange ramas. Se pune in 2.5 l apa la fiert cu putina sare si se indeparteaza spuma care se formeaza in timpul fierberii.

Orezul se alege , se spala , si se pune in apa rece . Legumele le curatam , spalam si le taiem cubulete .

Cand au fiert inimioarele adaugam si legumele taiate cubulete. Dupa cca 15 minute adaugam si orezul . Se potriveste gustul cu sare , delikat si turnam la ciorbica cand orezul e fiert 50 ml otet si cele 2 lingurite de tarhon.

Intre timp frecam cele 2 galbenusuri de ou cu smantana , il subtiem cu zeama de la ciorbica treptat , apoi il turnam in oala si lasam sa dea un clocot.

PS. daca aveti tarhonul pastrat in otet nu mai puneti otet la ciorba .

Pofta Buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de maruntaie de pui cu tarhon" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Leila
•  17.07.2008 19:31:31

Multumesc Kacee .

Kacee
•  16.02.2008 21:56:27

Imi plac la nebunie ciorbele,mai ales cele cu tarhon.Ador aroma tarhonului, atat eu , cat si ceilalti membrii ai familiei mele.Te felicit , Leila, pentru reteta postata.Numai bine, Kacee

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de maruntaie de pui cu tarhon