Ciorba de Legume de Sezon

Postat pe: 17-07-2009
(0)

Ingrediente

~ cateva fire ceapa verde
~ un ardei gras
~ un dovlecel
~ cativa morcovi abia ce-i scosesem din pamant)
~ 2 cartofi
~ multa verdeata (patrunjel, leustean, loboda, marar, cimbru proaspat)
~ delikat
~ zarzavat de ciorba (preferential)
~ doua linguri bulion
~ 700-800 ml bors
~ cateva picaturi ulei de masline
~ 2 oua pentru dres ciorba (preferential)

Mod de preparare

Se pun la fiert 4 litri de apa in care turnam cateva picaturi de ulei. Tocam legumele si le punem la fiert in apa clocotind, in acest fel ele isi pastreaza mai bine vitaminele.

Dupa ce au fiert legumele punem bulionul si zarzavatul de ciorba la borcan, taiem marunt si loboda si le adaugam in oala. . . asezonam cu sare sau delikat lasam cateva minute pana da in clocot iarasi apoi turnam borsul.

Dupa 5-7 minute cand incepe sa clocoteasca iarasi batem doua oua intr-un castron cu putina zeama din oala si turnam oul in oala amestecand incontinuu.

Inchidem focul, tocam verdeata si o punem in ciorba, acoperim oala pentru 10 minute apoi ridicam capacul sa se racoreasca.
Se serveste cu verdeata proaspata din belsug.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba de Legume de Sezon" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de Legume de Sezon