Fasolea se lasa la inmuiat de seara in apa rece.
Schimbam apa in care a stat si o punem la foc. Cand incepe sa fiarba, aruncam apa, clatim oala si punem fasolea in alta apa, fierbinte. Repetam operatiunea de doua ori. In ultima apa adaugam foile de dafin, cateva boabe de piper si afumatura, spalata bine.
Ceapa, taiata marunt se caleste in putin ulei, pana devine sticloasa.
Se adauga morcovul dat prin razatoarea mare si ardeiul taiat fasii sau cubulete si se calesc impreuna cateva minute. Cand fasolea este pe jumatate fiarta, le adaugam in ciorba, impreuna cu cimbrul, tarhonul si boiaua.
Dupa ce fasolea si afumatura sunt fierte, potrivim de sare si adaugam si pasta de tomate. Mai lasam 2-3 clocote si stingem focul, apoi presaram deasupra marar sau/si patrunjel proaspete, taiate marunt.
Sa aveti pofta!
Servim alaturi de o salata de ceapa.
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii