Ciorba de Curca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Ciorba de Curca

Ingrediente

  • 6 buc carne de curca
  • 2 buc ceapa
  • un morcov
  • un castronel zarzavat pentru ciorba
  • cimbru
  • o leg leustean
  • o leg patrunjel
  • sare
  • 1 l bors de putina
  • taitei de casa dintr-un ou

Mod de preparare

Curca dupa ce am taiat-o am oparit-o si am curatat-o de pene. Pasarea astfel pregatita o trecem prin flacara de la aragaz dupa care o frecam cu o mana de malai. O spalam bine scoatem cu grija intestinele si o portionam dupa trebuinta.

Alegem bucatile de carne si le punem la fiert intr-o oala cu apa rece. Cand a dat in fiert curatam cu ajutorul unei palete spuma ce se formeaza deasupra.

Adaugam ceapa taiata marunt si morcovul curatat si ras prin razatoarea de mere. Lasam sa fiarba pana ce carnea incepe sa se inmoaie putin dupa care adaugam zarzavatul pentru ciorbe de la borcan... asta in cazul ca preparati ciorba iarna si nu aveti la indemana legume proaspete (el contine: ardei gras, morcov, rosii, telina, frunze de patrunjel si leustean).

Cat timp fierbe ciorba preparam taiteii de casa dintr-un ou si faina cat cuprinde sa iasa un aluat mai tare. Ii taiem cu ajutorul unui cutit sau cu masina de facut taitei.

Adaugam taiteii in ciorba, iar cand acestia sunt fierti punem si borsul care in prealabil l-am incalzit bine. Definitivam gustul ciorbei cu sare iar dupa ce am oprit flacara adaugam in oala patrunjelul si leusteanul tocat marunt.

Pofta buna!!!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie