Ingrediente
● Pentru 10 portii: |
● 1,500 kg peste, |
● 2,5 I apa, |
● 200 g morcovi, |
● 200 g albitura, |
● 100 g telina, |
● 400 g ceapa, |
● 200 g ardei gras, |
● 100 ml ulei, |
● 50 g pasta de tomate, |
● 1 kg rosii, |
● 50 g leustean, |
● 50 g patrunjel verdeata, |
● 5 g sare de lamiie (otet), |
● sare, dupa gust |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h:30min
Pestele se curata de solzi si intestine; se spala, se portioneaza si se sareaza. Zarzavatul se curata, se spala si se taie felioare in lungime. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se curata, se spala si se taie in sferturi. Ceapa se pune la fiert in apa cu sare, zarzavatul si ardeiul se inabusa in ulei cu adaos de apa si apoi se adauga in vasul in care fierbe ceapa. Cind zarzavatul este aproape fiert se adauga pasta de tomate diluata cu putina zeama si sare de lamiie (otet). Se adauga pestele si rosiile continuind fierberea cca 10 — 15 minute. Se serveste cu verdeata.
Se poate pregati si din capete si cozi de peste, avind grija sa se scoata osul amar de la capul pestelui. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de crap" nu uita sa ii faci un review.
Se poate pregati si din capete si cozi de peste, avind grija sa se scoata osul amar de la capul pestelui. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de crap" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
chefboyardi
• 18.06.2009 06:25:58
cine stie sa imi spuna ce e aia albitura??( unul dintre ingredientele ciorbei) ...
Eu nu am mai auzit de asa ceva ....Imi pare rau!!
..se folosesc prea multe regionalisme...
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 11.03.2010 17:03:16
albitura: patrunjel si pastarnac