Ciorba de crap

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Pentru 10 portii:
1,500 kg peste,
2,5 I apa,
200 g morcovi,
200 g albitura,
100 g telina,
400 g ceapa,
200 g ardei gras,
100 ml ulei,
50 g pasta de tomate,
1 kg rosii,
50 g leustean,
50 g patrunjel verdeata,
5 g sare de lamiie (otet),
sare, dupa gust

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:30min
Pestele se curata de solzi si intestine; se spala, se portioneaza si se sareaza. Zarzavatul se curata, se spala si se taie felioare in lungime. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se curata, se spala si se taie in sferturi. Ceapa se pune la fiert in apa cu sare, zarzavatul si ardeiul se inabusa in ulei cu adaos de apa si apoi se adauga in vasul in care fierbe ceapa. Cind zarzavatul este aproape fiert se adauga pasta de tomate diluata cu putina zeama si sare de lamiie (otet). Se adauga pestele si rosiile continuind fierberea cca 10 — 15 minute. Se serveste cu verdeata.


Se poate pregati si din capete si cozi de peste, avind grija sa se scoata osul amar de la capul pestelui.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba de crap" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

wolfschneider05
•  11.03.2010 17:03:16

albitura: patrunjel si pastarnac

chefboyardi
•  18.06.2009 06:25:58

cine stie sa imi spuna ce e aia albitura??( unul dintre ingredientele ciorbei) ...
Eu nu am mai auzit de asa ceva ....Imi pare rau!!
..se folosesc prea multe regionalisme...

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de crap