Ciorba cu tarhon

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

2 morcovi
1 buc piept de pui
1 felie usturoi
smantana 1 pah
lapte 200ml
4 inguri de faina
tarhon murat in sare si otet
boia
1 ou
2 cartofi

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Se taie morcovul in betigase,de-a lungul..cam de jum cm.late.
Se taie pieptul de pui in cubulete mici si se pune impreuna cu morcovul ,cu usturoi,un virf de cutit de vegeta, in 2 linguri de ulei inncins.Se acopera vasul cu capac si adaugind din cind in cind un pic de apa clocotita ,lasam la calit. Aveti grija se arde repede ... trebuie vegheat foarte des.

In aceasi timp se curata cartofii si se taie cuburi mici,se pun la fiert in apa sarata..ca pt pireu.

Cind se inmoaie pieptul de pui, punem un vf de cutit boia si amestecind repede , adaugam cca 2,5 l apa fierbinte ... si sare dupa gust. Dupa ce da un clocot frecam un ou cu 2-3 linguri de faina si cu o lingura mica rupem galuscutze in ciorba.

Se lasa cam 5 min la fiert. Adaugam si cartofii fierti, strecurati pt inca un clocot.

Frecam o lingura rasa de faina cu cei 200 ml lapte rece...si se toarna in ciorba.

Dupa aproape 3 minute de fierbere luam vasul de pe foc si adaugam din belsug tarhon maruntit...cam 1 linguritza.

Atentie!!! nu se pune tarhon foarte mult pt ca are o aroma puternica si strica gustul la ciorba.

Smantana se pune inainte de a servi


Pofta buna...

ps: poza nu am dar incercati ca e foarte buna!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba cu tarhon" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba cu tarhon