Bors de perisoare

Postat pe: 27-09-2010
(6)

Ingrediente

1 litru bors
500 g carne pentru tocat
1 buc morcov
1 buc patrunjel
1 buc pastarnac
2 buc ceapa
1 lingurita orez
1 felie paine
1 ou
sare
piper
patrunjel si leustean verde

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:20min
Carnea, data prin masina de tocat, se amesteca cu ceapa tocata marunt, paine muiata in lapte si bine stoarsa, sare, piper, ou. Se fac perisoare mici inmuind mana in apa. Separat se fierb zarzavaturile, curatate, spalate si date pe razatoare sau taiate fideluta, impreuna cu o ceapa taiata marunt. Cand sunt fierte, se adauga borsul fiert si strecurat. Se pun apoi perisoarele si se lasa sa fiarba bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Bors de perisoare" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

romeo_ionut84
•  10.02.2010 21:11:43

MAMA ...scuze;)

romeo_ionut84
•  10.02.2010 21:10:54

Si eu stiam ca borsul se pune la sfarsit(daca il fierbi mult timp se face din ce in ce mai acru) si legumele ultimile sa nu se inchida borsul la culoare de la ele fierbandule timp indelungat. Nu zic ca am dreptate dar eu asa am fost invatat de mana si imi iese borsul minunat ....>P

romeo_ionut84
•  10.02.2010 21:08:42

izabela ..........probabil ai pus oul intreg la compozitia pentru perisoare si putina paine , ...........data viitoare pune un colt mai mare de pane sau vre-o 3-4 felii, si doar albusul la compozitie,.......:P

izabela
•  16.06.2009 13:18:49

perisoarele s-au sfarmat si s-au ridicat la suprafata!

e93162
•  28.02.2009 20:33:15

si eu stiam de la mama ca borsul se pune la sfarsit, cum zice si eli. De atunci, fac mereu asa, din principiu... si in general imi iese bine ciorba. Iar mama mai avea un "secret": in amestecul pentru perisoare punea si un pic de morcov dat prin razatoarea fina. Eu fac asta si la chiftele si se uita toti lung (mai ales femeile...) "da' ce le-ai facut de-au iesit asa de bune?" hehe...

eli
•  23.09.2008 21:04:47

eu pun borsul dupa ce fierb perisoarele,apoi adaug verdeata si opresc focul.Poate gresesc!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Bors de perisoare