Zama cu `Cici`

Complexitate
redusa
Zama cu `Cici`

Ingrediente

  • pentru Zama:
  • fasole boabe (la ochi, fiecare pune la fiert cat doreste )
  • 1-2 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 ceapa intreaga
  • sare dupa gust
  • Necesare pentru Cici :
  • 200 gr faina (am folosit eu ptr cantitatea de supa ce am avut-o)
  • 1 ou
  • sare
  • 2 cartofi mai mici
  • (Cicii se pot face si fara ou daca doriti sa fie zama de post)

Mod de preparare

Punem fasolea inainte cu o seara inainte la inmuiat si a doua zi il punem la fiert impreuna cu 1-2 morcovi, 1 patrunjel, despicati. Punem si o ceapa alaturi de aceste legume si saram dupa gust cu sare. Asa, pana aici a fost usor.

Acum trecem sa facem cicii ptr zama. Si uite cum i-am facut eu, cartofii i-am curatat si i-am fiert in apa cu sare apoi i-am zdrobit cu furculita. Intr-un vas am pus faina, am adaugat si 1 ou intreg si cartofii zdrobiti si sare dupa gust. Am framantat un pic aluatul pana s-a omogenizat apoi am rupt bucatele de aluat pe care le-am facut bastonase lungi si mai subtiri ( ele in zeama se mai umfla) si apoi le taiem la ce marime dorim sa fie acesti cici.

Le lasam deoparte pe un prosop si ne intoarcem la fasole.
Cand fasolea e fiarta, se strecoara zeama in care a fiert intr-o oala(fasolea o putem face iahnie sau frecata), morcovii din el ii taiem rondele si ii adaugam la supa. Cand supa incepe sa dea in clocot adaugam si "cicii" si lasam sa fiarba 2- 3 minute la foc mic. Se potriveste de gust cu sare, delikat, 1 lingura de patrunjel verde tocat si cine doreste poate sa puna si rondele de ardei iute.
Aceasta supa, ori zama cum se mai zice prin partile Bihorului se
pregateste mai ales in regiunea din jurul Marghitei ca mancare de post. De obicei se prepara cand se fierbe fasolea uscata,
mai ales in zilele de vineri cand tot omul posteste. Haideti sa vedem ce a reusit romanul nostru sa faca cu zama de pe fasolea uscata( Mentionez ca eu am ou in "cici" ).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti
Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui
Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt
Cele mai apreciate rețete
Sos (dip) de Usturoi
1
Garnituri

Sos (dip) de Usturoi

Sos (dip) de Usturoi
Chiftelute la Cuptor
4
Fripturi

Chiftelute la Cuptor

Chiftelute la Cuptor
Taci si-nghite
5
Garnituri

Taci si-nghite

Taci si-nghite
Parteneri
Paste cu spanac și ciuperci
Bucataras.RO

Paste cu spanac și ciuperci

   Îmi plac mult pastele, mâncarea italiană în general. Cunoaștem cu toții multe rețete, însă eu mă declar fanul...

Paste cu spanac și ciuperci
Reteta de mucenici moldovenesti
Culinar.RO

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Mucenici moldovenesti
Gustos.RO

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti