Supa Persana de Miel

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne dezosata de miel
  • 500 g oase de miel
  • 1,5 litru apa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 5 linguri unt
  • 100 g faina
  • 3 galbenusuri de ou
  • zeama de lamaie
  • 2 linguri unt topit
  • 2 lingurite boia dulce
  • sare

Mod de preparare

Morcovul si ceapa se taie in sferturi. Carnea si oasele de miel se pun intr-o oala mare, se adauga apa, sarea, ceapa si morcovul. Se pune la fiert, la foc mic, o ora-o ora si jumatate. Dupa ce carnea a fiert, oasele se scot din supa, iar carnea se taie in bucati mici si se pune deoparte.

Separat, intr-o tigaie, se topesc 5 linguri de unt si se amesteca cu faina, aproximativ 2 minute, dar fara sa se schimbe culoarea. Se adauga treptat o ceasca supa fierbinte, amestecand constant. Se pune inapoi in oala cu supa si se lasa sa fiarba.

Carnea de miel se puna inapoi in supa. Se bat galbenusurile si se adauga treptat 2 linguri de zeama de lamaie. Se toarna 2 cesti de supa, se amesteca bine, apoi totul se toarna in supa de miel. Se amesteca în continuare pâna când oul este gatit. Se potriveste la gust cu zeama de lamaie si sare. Se ia de pe foc.
Se amesteca 2 linguri de unt topit cu boia dulce. Supa se serveste calda, cu un pic din amestecul de unt si boia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.