Se toaca usturoiul si ceapa, telina, morcovii, cartofii, fasolea verde si zucchini.
Intr-o oala mai mare se pune uleiul si untul precum si baconul taiat bucatele mici. Se lasa pe foc pana untul s-a topit si slaninuta este prajita (3-4 minute) Apoi se adauga usturoiul si ceapa tocate, se mai prajeste 2 minute dupa care se adauga telina, morcovii, si cartofii. Se tine in continuare pe foc, se amesteca 2 minute. Apoi adaugam fasolea verde, si zucchini si mai lasam inca 2 minute (in tot timpul asta amestecam sa nu se prinda pe fundul oalei).
Dupa aceia se acopera oala cu un capac si mai lasam la foc pentru 10 minute (mai amestecam sa nu se prinda). Adaugam apoi supa de pui (legume sau vegeta) si busuiocul tocat marunt de tot si feliile de parmesan. Se lasa la fiert 20 minute dupa care se pun pastele fainoase. Se mai fierbe 10 minute si se ia de pe foc.
Se serveste in farfurii mari cu parmesan ras deasupra sau cu crutoane sarate
Anul acesta am facut putin diferit zacusca,a iesit super buna la fel si cea de anul trecut. Mi-au iesit mai putine borcane...
Zacusca de vinete 2Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii