Supa / Levese pe Fazan cu Galuscute de Gris

Complexitate
redusa
Supa / Levese pe Fazan cu Galuscute de Gris

Ingrediente

  • Ptr supa (levese ) avem nevoie de :
  • 1 buc fazan
  • 6 morcovi
  • 4 patrunjel radacina
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 2 - 3 catei usturoi
  • piper boabe
  • 1 buc ienibahar
  • sare
  • Ptr galuscute de gris :
  • 1 ou
  • gris punem o data si jumate cat greutatea oului
  • (adica daca avem un ou de 50 gr vom pune 75 gr gris)
  • daca vrem sa fie mai moi vom pune cu 10 gr mai putin gris adica : la un ou de 50 gr punem 50+25-10=65 gr gris asta daca vrem sa fie moi galuscutele
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Punem fazanul la fiert in cca 7 l apa cu 1 lingura mare de sare. Dupa ce incepe sa fiarba spumam si lasam la foc mic. Adaugam legumele, morcovii, patrunjelul, telina, ceapa, usturoiul, apoi piperul si ienibaharul si mai potrivim de gust cu sare daca e nevoie. Lasam sa fiarba la foc mic pana carnea de pe piept este fiarta. Se scoate carnea si legumele din supa si se strecoara.

Separat pregatim galuscutele de gris in urmatorul fel : Luam 1 ou si il cantarim, sa zicem ca are 70 gr, cantarim si cantitatea de gris necesara, acesta fiind in cazul nostru de 105 gr gris(daca dorim galuste mai moi punem cu 10 gr mai putin gris adica 95 gr). Punem apa la fiert intr-o oala in care punem un pic de delikat sau sare si lasam sa dea in clocot. Intre timp batem oul cu o furculita, condimentam cu sare, piper macinat si adaugam la el grisul cantarit dintr-o data.

Se amesteca totul pana se omogenizeaza si cu o lingura pe care o umezim in apa care fierbe rupem galuscutele si le punem in apa clocotinda. Se acopera cu un capac pe jumate si se lasa la fiert cca 7-8 minute la clocote mici apoi se intorc pe cealalta parte. Se scot cu o paleta si se aseaza in supa de carne.

Se poate presara in supa patrunjel verde tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu...

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
2
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Bulgarasi Cu Cascaval
3
Aperitive

Bulgarasi Cu Cascaval

Bulgarasi Cu Cascaval
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Castraveti in otet (bulgaresti)
5
Conserve, muraturi

Castraveti in otet (bulgaresti)

Castraveti in otet (bulgaresti)
Parteneri
Ghiveci cu carnati in vas Zepter
Bucataras.RO

Ghiveci cu carnati in vas Zepter

Un mare avantaj gatitul in vasele Zepter! Cine detine un astfel de vas, stie exact despre ce vorbesc. Iata o alta mancare...

Ghiveci cu carnati in vas Zepter
Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Culinar.RO

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

O dulce sublim, o reteta de vacanta pe care o adoram :)

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Gustos.RO

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate