Supa / Levese pe Fazan cu Galuscute de Gris

Complexitate
redusa
Supa / Levese pe Fazan cu Galuscute de Gris

Ingrediente

  • Ptr supa (levese ) avem nevoie de :
  • 1 buc fazan
  • 6 morcovi
  • 4 patrunjel radacina
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 2 - 3 catei usturoi
  • piper boabe
  • 1 buc ienibahar
  • sare
  • Ptr galuscute de gris :
  • 1 ou
  • gris punem o data si jumate cat greutatea oului
  • (adica daca avem un ou de 50 gr vom pune 75 gr gris)
  • daca vrem sa fie mai moi vom pune cu 10 gr mai putin gris adica : la un ou de 50 gr punem 50+25-10=65 gr gris asta daca vrem sa fie moi galuscutele
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Punem fazanul la fiert in cca 7 l apa cu 1 lingura mare de sare. Dupa ce incepe sa fiarba spumam si lasam la foc mic. Adaugam legumele, morcovii, patrunjelul, telina, ceapa, usturoiul, apoi piperul si ienibaharul si mai potrivim de gust cu sare daca e nevoie. Lasam sa fiarba la foc mic pana carnea de pe piept este fiarta. Se scoate carnea si legumele din supa si se strecoara.

Separat pregatim galuscutele de gris in urmatorul fel : Luam 1 ou si il cantarim, sa zicem ca are 70 gr, cantarim si cantitatea de gris necesara, acesta fiind in cazul nostru de 105 gr gris(daca dorim galuste mai moi punem cu 10 gr mai putin gris adica 95 gr). Punem apa la fiert intr-o oala in care punem un pic de delikat sau sare si lasam sa dea in clocot. Intre timp batem oul cu o furculita, condimentam cu sare, piper macinat si adaugam la el grisul cantarit dintr-o data.

Se amesteca totul pana se omogenizeaza si cu o lingura pe care o umezim in apa care fierbe rupem galuscutele si le punem in apa clocotinda. Se acopera cu un capac pe jumate si se lasa la fiert cca 7-8 minute la clocote mici apoi se intorc pe cealalta parte. Se scot cu o paleta si se aseaza in supa de carne.

Se poate presara in supa patrunjel verde tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
5
Dulciuri

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa