Supa / Levese pe Fazan cu Galuscute de Gris

Complexitate
redusa
Supa / Levese pe Fazan cu Galuscute de Gris

Ingrediente

  • Ptr supa (levese ) avem nevoie de :
  • 1 buc fazan
  • 6 morcovi
  • 4 patrunjel radacina
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 2 - 3 catei usturoi
  • piper boabe
  • 1 buc ienibahar
  • sare
  • Ptr galuscute de gris :
  • 1 ou
  • gris punem o data si jumate cat greutatea oului
  • (adica daca avem un ou de 50 gr vom pune 75 gr gris)
  • daca vrem sa fie mai moi vom pune cu 10 gr mai putin gris adica : la un ou de 50 gr punem 50+25-10=65 gr gris asta daca vrem sa fie moi galuscutele
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Punem fazanul la fiert in cca 7 l apa cu 1 lingura mare de sare. Dupa ce incepe sa fiarba spumam si lasam la foc mic. Adaugam legumele, morcovii, patrunjelul, telina, ceapa, usturoiul, apoi piperul si ienibaharul si mai potrivim de gust cu sare daca e nevoie. Lasam sa fiarba la foc mic pana carnea de pe piept este fiarta. Se scoate carnea si legumele din supa si se strecoara.

Separat pregatim galuscutele de gris in urmatorul fel : Luam 1 ou si il cantarim, sa zicem ca are 70 gr, cantarim si cantitatea de gris necesara, acesta fiind in cazul nostru de 105 gr gris(daca dorim galuste mai moi punem cu 10 gr mai putin gris adica 95 gr). Punem apa la fiert intr-o oala in care punem un pic de delikat sau sare si lasam sa dea in clocot. Intre timp batem oul cu o furculita, condimentam cu sare, piper macinat si adaugam la el grisul cantarit dintr-o data.

Se amesteca totul pana se omogenizeaza si cu o lingura pe care o umezim in apa care fierbe rupem galuscutele si le punem in apa clocotinda. Se acopera cu un capac pe jumate si se lasa la fiert cca 7-8 minute la clocote mici apoi se intorc pe cealalta parte. Se scot cu o paleta si se aseaza in supa de carne.

Se poate presara in supa patrunjel verde tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Biscuiti prajiti-Banane prajite
5
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Parteneri
Varza dulce calita (de post)
Bucataras.RO

Varza dulce calita (de post)

Varza calita este gustoasa,aromata si foarte usor de pregatit

Varza dulce calita (de post)
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti