Supa Italiana de Fasole Boabe cu Cicoare

Complexitate
redusa
Supa Italiana de Fasole Boabe cu Cicoare

Ingrediente

  • 2 pumni de fasole boabe
  • 1 capatina medie de cicoare de gradina sau un castron mai mare cu cicoare salbatica (merge si papadie) 1 lingura cu ceapa tocata
  • 1 lingura morcov tocat marunt
  • 1 lingura telina tocata marunt (tulpini sau radacina)
  • 2 linguri cu ulei
  • 3 linguri pulpa de rosii taiata cuburi
  • frunze de dafin
  • sare
  • ardei iute (cu grija si optional)

Mod de preparare

* - daca aveti fasole uscata o puneti la inmuiat de cu seara si apoi o clatiti si o puneti la fiert in apa cu un strop de ulei, sare si o frunza de dafin
- daca aveti ca mine fasole boabe proaspata congelata o puneti la fiert direct, fara inmuiere in apa cu sare, ulei si frunza de dafin
- daca folositi fasole boabe din coinserva, gata fiarta doar o scurgeti si o clatiti foarte bine si sunteti gata sa treceti la pasul urmator.


Cind fasolea este fiarta o scurgem si aruncam apa. Jumatate din cantitatea de fasole o strivim cu o furculita si cealalta jumatate o lasam intreaga, boabe.

In timp ce fierbe fasolea spalam si tocam de cca 1 cm lungime frunzele de cicoare si le punem la fiert in apa cu putina sare pina sunt moi.

In oala in care vom pregati supa punem ulei, ceapa, morcov, telina si sare, inabusim putin si apoi varsam 500 ml apa sau supa vegetala impreuna cu pulpa de rosii si ardeiul iute daca alegem sa il punem. Lasam sa fiarba la foc mediu 5 minute apoi adaugam fasolea fiarta si cea intreaga si cea strivita si cicoarea fiarta si scursa de apa.

Lasam supa sa fiarba pina cind consideram ca este gata (in special morcovul trebvuie sa fie fiert caci restul ingredientelor sunt deja fierte). Cca 15-20 minute maxim.

Servim calda cu crutoane de piine sau cu o felie de piine prajita si stropita cu ulei de masline,

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Victoria Sponge Cake
2
Dulciuri

Victoria Sponge Cake

Victoria Sponge Cake
Clatite Canadiene (Canadian Pancakes)
3
Dulciuri

Clatite Canadiene (Canadian Pancakes)

Clatite Canadiene (Canadian Pancakes)
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Chec cu ciocolata
5
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa