Supa Italiana de Fasole Boabe cu Cicoare

Complexitate
redusa
Supa Italiana de Fasole Boabe cu Cicoare

Ingrediente

  • 2 pumni de fasole boabe
  • 1 capatina medie de cicoare de gradina sau un castron mai mare cu cicoare salbatica (merge si papadie) 1 lingura cu ceapa tocata
  • 1 lingura morcov tocat marunt
  • 1 lingura telina tocata marunt (tulpini sau radacina)
  • 2 linguri cu ulei
  • 3 linguri pulpa de rosii taiata cuburi
  • frunze de dafin
  • sare
  • ardei iute (cu grija si optional)

Mod de preparare

* - daca aveti fasole uscata o puneti la inmuiat de cu seara si apoi o clatiti si o puneti la fiert in apa cu un strop de ulei, sare si o frunza de dafin
- daca aveti ca mine fasole boabe proaspata congelata o puneti la fiert direct, fara inmuiere in apa cu sare, ulei si frunza de dafin
- daca folositi fasole boabe din coinserva, gata fiarta doar o scurgeti si o clatiti foarte bine si sunteti gata sa treceti la pasul urmator.


Cind fasolea este fiarta o scurgem si aruncam apa. Jumatate din cantitatea de fasole o strivim cu o furculita si cealalta jumatate o lasam intreaga, boabe.

In timp ce fierbe fasolea spalam si tocam de cca 1 cm lungime frunzele de cicoare si le punem la fiert in apa cu putina sare pina sunt moi.

In oala in care vom pregati supa punem ulei, ceapa, morcov, telina si sare, inabusim putin si apoi varsam 500 ml apa sau supa vegetala impreuna cu pulpa de rosii si ardeiul iute daca alegem sa il punem. Lasam sa fiarba la foc mediu 5 minute apoi adaugam fasolea fiarta si cea intreaga si cea strivita si cicoarea fiarta si scursa de apa.

Lasam supa sa fiarba pina cind consideram ca este gata (in special morcovul trebvuie sa fie fiert caci restul ingredientelor sunt deja fierte). Cca 15-20 minute maxim.

Servim calda cu crutoane de piine sau cu o felie de piine prajita si stropita cu ulei de masline,

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Pizza Fara Blat
1
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
4
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
Bucataras.RO

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti