Curatam si spalam teliana, ardeiul, ceapa morcovul si tulpinitele de patrunjel, le punem la fiert. Intre timp curatam rosii de coaja si le dam pe razatoare, obtinand astfel un suc. Cand legumele sunt fierte le scoate si le pasam.
Peste supa adaugam sucul de rosii si 2 linguri de ulei de masline. Lasam fiarba 5 minute si adaugam legumele pasate. Condimentam cu sare si piper.
Pregatim galustele: batem albusurile spuma cu un praf de sare si apoi incorporam incet grisul si galbenusurile. Din pacate nu stiu sa va spun o cantitate exacta de gris . . . am grija data viitoare si masor. Lasam sa fiarba totul inca 20 de minute si ne pregatim sa "lansam" galustele.
Dam focul mai mic si cu o lingura umezita in apa rece luam din compozitia cu gris si formam galustele in supa. Daca se destrama . . . e semn ca mai e nevoie de gris. Un mic secret: turnam o cescuta de apa rece peste galuste, usor pentru a nu le sfarama. Lasam sa fiarba usor la foc molcom, incercam o galusca sa fie fiarta. Se serveste atat calda cat si rece, presarata din abundenta cu patrunjel.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii