Se curata, se spala si se toaca ceapa, ardeiul, usturoiul si feniculul. Morcovul, pastarnacul si telina se dau pe razatoare.
In uleiul incins se pun zarzavaturile tocate, pe cele rase la pastram separat. Cand sant dunstuite deja (sant moi de 3/4) se adauga si zarzavaturile rase si se dunstuie in continuare pentru 5 minute, Se adauga apoi bulionul, frunza de dafin si busuiocul si se lasa la fiert pana sant gata.
Daca este nevoie se mai adauga apa pana obtineti consistenta dorita a supei. Se scot zarzavaturile si se pun in blender, se mixeaza pana obtinem o pasta, dupa care le punem inapoi in vasul cu supa si lasam iar la fiert. Se adauga in ultimele 5 minute de fierbere, fasolea din conserva.
Daca folositi bulion din comert sau conserva de rosii, trebuie sa dregeti de sare si piper. Eu pentru ca am folosit bulionul pregatit de mine, am in el cam tot ce imi trebuie si nu mai adaug de regula nimic. Se serveste calda si cand nu este post se poate adauga o lingura de smantana.
Pentru persoanele carora le place supa mai dulce se poate adauga in farfurie putin zahar
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaPentru ca primisem cateva cirese, am zis sa pregatesc ceva cu ele, sa nu le consumam doar asa! Am facut aceste pariziene cu...
Desert pariziene cu jeleu de cireseSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii