Se spala puiul, se desparte in bucati, se pune deoparte pieptul, care se va folosi pentru felul 2. . . se vor face snitele din el, iar osul se va pune in supa si el. Pulpele se taie in 2, aripile se curata bine de tot, se taie capatul si pintenul.
Se pune la fiert intr-o oala mai mare apa. Se pun bucatile de pui (pulpe, aripi, gat, spatele). In timp ce fierbe carnea, se curata zarzavaturile si se spala. Se ma spumeaza supa din cand in cand. Se adauga ceapa, piperul boabe, ardeiul intreg, dar crapat in 4 si se fierbe in continuare la foc mic. Nu se lasa sa fiarba in clocote ca se tulbura supa. Se adauga apoi restul zarzavaturilor si se fierbe pana sant destul de moi. Supa gata, se strecoara, se pun deoparte zarzavaturile (asta daca vreti sa faceti salata de beof).
Separat intr-o alta cratita se pune apa cu putina vegeta sau numai cu sare si se pune pe foc. Se iau 2 oua se separa, se bat albusurile spuma, apoi se amesteca cu galbenusurile. La urma se pune sare si gris in ploaie si se amesteca. Grisul se adauga pana ce compozitia rezultata este de consistenta moale (aproape curgatoare). Se lasa cateva minute sa se odihneasca (in timpul asta grisul se umfla si devine mai tare compozitia). Eu pun putin bicarbonat in galuste ca sa le tina mai pufoase.
Cand apa a inceput sa fiarba se ia cu lingura galuscute mici si se pun in apa care clocoteste (nu la foc mare). Se fierb cateva minute pe o parte, se intorc pe partea cealalta si se mai tin 2-3 minute. Se scot cu o spumiere si se pun in supa. Daca aveti taietei este mai usor, se fierb tot in apa cu sare sau cu vegeta, se strecoara, se dau prin jetul de apa rece si se pun in supa. Supa se serveste cu galuste si bucatele de carne si morcovi sau simpla, doar cu gasluste sau taietei.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaEste pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...
Prăjitură cu fructul dragonuluiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii