Supa de Pui cu Galuste de Gris

Complexitate
redusa
Supa de Pui cu Galuste de Gris

Ingrediente

  • 4 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radcina pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1 ardei
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi mijlocii
  • sare
  • piper
  • boabe piper
  • patrunjel frunze

Mod de preparare

Se spala puiul, se desparte in bucati, se pune deoparte pieptul, care se va folosi pentru felul 2. . . se vor face snitele din el, iar osul se va pune in supa si el. Pulpele se taie in 2, aripile se curata bine de tot, se taie capatul si pintenul.

Se pune la fiert intr-o oala mai mare apa. Se pun bucatile de pui (pulpe, aripi, gat, spatele). In timp ce fierbe carnea, se curata zarzavaturile si se spala. Se ma spumeaza supa din cand in cand. Se adauga ceapa, piperul boabe, ardeiul intreg, dar crapat in 4 si se fierbe in continuare la foc mic. Nu se lasa sa fiarba in clocote ca se tulbura supa. Se adauga apoi restul zarzavaturilor si se fierbe pana sant destul de moi. Supa gata, se strecoara, se pun deoparte zarzavaturile (asta daca vreti sa faceti salata de beof).

Separat intr-o alta cratita se pune apa cu putina vegeta sau numai cu sare si se pune pe foc. Se iau 2 oua se separa, se bat albusurile spuma, apoi se amesteca cu galbenusurile. La urma se pune sare si gris in ploaie si se amesteca. Grisul se adauga pana ce compozitia rezultata este de consistenta moale (aproape curgatoare). Se lasa cateva minute sa se odihneasca (in timpul asta grisul se umfla si devine mai tare compozitia). Eu pun putin bicarbonat in galuste ca sa le tina mai pufoase.

Cand apa a inceput sa fiarba se ia cu lingura galuscute mici si se pun in apa care clocoteste (nu la foc mare). Se fierb cateva minute pe o parte, se intorc pe partea cealalta si se mai tin 2-3 minute. Se scot cu o spumiere si se pun in supa. Daca aveti taietei este mai usor, se fierb tot in apa cu sare sau cu vegeta, se strecoara, se dau prin jetul de apa rece si se pun in supa. Supa se serveste cu galuste si bucatele de carne si morcovi sau simpla, doar cu gasluste sau taietei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura Tuguiet
2
Dulciuri

Prajitura Tuguiet

Prajitura Tuguiet
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
5
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
Parteneri
Picior de porc cu sos de hrean si smantana
Bucataras.RO

Picior de porc cu sos de hrean si smantana

Sa incepem anul asa cum se cuvine in ce priveste gastronomia, nu???? :)))) Am primit un picior de porc afumat tare frumos,...

Picior de porc cu sos de hrean si smantana
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui