Supa de Pui cu Galuste de Gris

Complexitate
redusa
Supa de Pui cu Galuste de Gris

Ingrediente

  • 4 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radcina pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1 ardei
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi mijlocii
  • sare
  • piper
  • boabe piper
  • patrunjel frunze

Mod de preparare

Se spala puiul, se desparte in bucati, se pune deoparte pieptul, care se va folosi pentru felul 2. . . se vor face snitele din el, iar osul se va pune in supa si el. Pulpele se taie in 2, aripile se curata bine de tot, se taie capatul si pintenul.

Se pune la fiert intr-o oala mai mare apa. Se pun bucatile de pui (pulpe, aripi, gat, spatele). In timp ce fierbe carnea, se curata zarzavaturile si se spala. Se ma spumeaza supa din cand in cand. Se adauga ceapa, piperul boabe, ardeiul intreg, dar crapat in 4 si se fierbe in continuare la foc mic. Nu se lasa sa fiarba in clocote ca se tulbura supa. Se adauga apoi restul zarzavaturilor si se fierbe pana sant destul de moi. Supa gata, se strecoara, se pun deoparte zarzavaturile (asta daca vreti sa faceti salata de beof).

Separat intr-o alta cratita se pune apa cu putina vegeta sau numai cu sare si se pune pe foc. Se iau 2 oua se separa, se bat albusurile spuma, apoi se amesteca cu galbenusurile. La urma se pune sare si gris in ploaie si se amesteca. Grisul se adauga pana ce compozitia rezultata este de consistenta moale (aproape curgatoare). Se lasa cateva minute sa se odihneasca (in timpul asta grisul se umfla si devine mai tare compozitia). Eu pun putin bicarbonat in galuste ca sa le tina mai pufoase.

Cand apa a inceput sa fiarba se ia cu lingura galuscute mici si se pun in apa care clocoteste (nu la foc mare). Se fierb cateva minute pe o parte, se intorc pe partea cealalta si se mai tin 2-3 minute. Se scot cu o spumiere si se pun in supa. Daca aveti taietei este mai usor, se fierb tot in apa cu sare sau cu vegeta, se strecoara, se dau prin jetul de apa rece si se pun in supa. Supa se serveste cu galuste si bucatele de carne si morcovi sau simpla, doar cu gasluste sau taietei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici