Se spala puiul, se desparte in bucati, se pune deoparte pieptul, care se va folosi pentru felul 2. . . se vor face snitele din el, iar osul se va pune in supa si el. Pulpele se taie in 2, aripile se curata bine de tot, se taie capatul si pintenul.
Se pune la fiert intr-o oala mai mare apa. Se pun bucatile de pui (pulpe, aripi, gat, spatele). In timp ce fierbe carnea, se curata zarzavaturile si se spala. Se ma spumeaza supa din cand in cand. Se adauga ceapa, piperul boabe, ardeiul intreg, dar crapat in 4 si se fierbe in continuare la foc mic. Nu se lasa sa fiarba in clocote ca se tulbura supa. Se adauga apoi restul zarzavaturilor si se fierbe pana sant destul de moi. Supa gata, se strecoara, se pun deoparte zarzavaturile (asta daca vreti sa faceti salata de beof).
Separat intr-o alta cratita se pune apa cu putina vegeta sau numai cu sare si se pune pe foc. Se iau 2 oua se separa, se bat albusurile spuma, apoi se amesteca cu galbenusurile. La urma se pune sare si gris in ploaie si se amesteca. Grisul se adauga pana ce compozitia rezultata este de consistenta moale (aproape curgatoare). Se lasa cateva minute sa se odihneasca (in timpul asta grisul se umfla si devine mai tare compozitia). Eu pun putin bicarbonat in galuste ca sa le tina mai pufoase.
Cand apa a inceput sa fiarba se ia cu lingura galuscute mici si se pun in apa care clocoteste (nu la foc mare). Se fierb cateva minute pe o parte, se intorc pe partea cealalta si se mai tin 2-3 minute. Se scot cu o spumiere si se pun in supa. Daca aveti taietei este mai usor, se fierb tot in apa cu sare sau cu vegeta, se strecoara, se dau prin jetul de apa rece si se pun in supa. Supa se serveste cu galuste si bucatele de carne si morcovi sau simpla, doar cu gasluste sau taietei.
Lasagna este un preparat delicios si destul de versatil. Iata o reteta clasica pentru lasagna cu carne:
Lasagna - delicios si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakesBriose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Comentarii