Supa de pui cu galuste

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Supa de pui cu galuste

Ingrediente

  • 3 pulpe intregi;
  • doi ardei kapia verzi;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • 1/4 de telina;
  • o ceapa;
  • sare;
  • circa 3 l apa;
  • doua oua;
  • circa 100 g gris;
  • doua cracute de leustean verde

Mod de preparare

Se curata pulpele, se spala si se taie in cate 3 bucati.

Ardeiul se taie pe jumatate, se curata de seminte si se spala.

Morcovul, pastarnacul si telina se curata de coaja si se spala.

Ceapa se curata de foi si se spala.

Toate acestea se pun intr-o oala cu apa si sare la fiert. Se ia spuma care se formeaza de la carne si se arunca.

Atunci cand carnea este aproape fiarta, se scot legumele si se arunca.

Se pregatesc galustele: se bat ouale cu un praf de sare, apoi se amesteca cu grisul si se formeaza galustele, luand cate o jumatate de lingurita din compozitie si punandu-le una cate una in apa clocotita. Se lasa sa fiarba si acestea, iar spre final se pun cracutele de leustean, iar cand supa este gata acestea se scot si se arunca.
Cantitatea de gris folosita depinde de marimea oualor. Galustele nu trebuie sa fie nici prea moi, dar nici prea tari.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici