Supa de Pastai Galbene (Fasole Galbena Untoasa)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Supa de Pastai Galbene (Fasole Galbena Untoasa)

Ingrediente

  • 500 gr fasole galbena untoasa
  • 3 rosii
  • 2 ardei grasi
  • 3-4 cepe (daca sunt mai mari, doar 2)
  • 6 fasii de bacon
  • sare, piper si boia dulce
  • un piculet de boia picanta (nu mult, doar cat iei pe varful unei scobitori)
  • patrunjel proaspat
  • 2 morcovi
  • smantana pentru servit
  • 2 linguri de ulei (eu am pus de coconut)

Mod de preparare

Fasolea se spala, se taie capetele dupa care se taie in bucatele micute (2 cm)
Ardeiul, rosiile, ceapa, se spala si se toaca marunt. Baconul se taie feliute si morcovii dupa ce au fost spalati si curatati de coaja, se dau pe razatoarea de mere.

Intr-o oala de supa, se pune uleiul si baconul feliute si se lasa la prajit. Cand s-a topit destul si slaninuta a prins culoare se adauga ceapa si se mai prajeste pana devine sticloasa. Apoi se adauga morcovii rasi si se mai tine pe foc un minut.

Dupa aceia se adauga fasolea, ardeiul si rosia, apa (supa de pui, vita) si se lasa la fiert.

Inainte de a se termina fiertul, se incearca fasolea cat este de moale, se drege de sare, piper si boia, se mai lasa la fiert putintel. Se stinge focul, se ia cratita jos. Se spala si se toaca patrunjelul si se adauga la supa.
Placerea noastra cea mai mare este sa mancam supa asta cu smantana si neaparat in blide/strachini - parca are un gust mai deosebit, mai buna.

Daca mai ai si un darab de pita calda langa supa, este un deliciu, tot ai manca si nu te-ai mai opriiiiiiiiii !!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa