Supa de linte, in varianta ungureasca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Supa de linte, in varianta ungureasca

Ingrediente

  • -½ cana de linte maro/verde ( Nu ! rosie); capacitate cana de 250 ml
  • -500 ml bere/1 doza de bere ( pentru un gust bun al supei, neaparat folositi o bere de buna calitate)
  • Pentru supa de legume
  • -1 morcov mediu
  • -1 radacina de pastarnac
  • -1 bucata de telina
  • -1 ceapa
  • -1 cartof
  • -1 ardei rosu
  • -ulei de masline
  • -1 lingura de boia
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -250 ml suc de rosii
  • Altele
  • -bacon/kaizer/sunculita, afumate- taiate bastonase
  • -2-3 carnati cruzi-uscati si afumati, taiati in bucati de marime potrivita
  • -1 ceapa mare, tocata marunt
  • -ulei
  • -1 foaie de dafin
  • -cimbru
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -verdeata, tocata

Mod de preparare

Alegeti lintea, spalati-o si scurgeti-o.
Puneti apoi lintea la inmuiat in bere pentru 1 ora.

Pentru supa de legume
Taiati in cuburi ( nu foarte mici) legumele curatate si spalate.
Caliti-le in putin ulei de masline pana incep sa se inmoaie, amestecand des.
Adaugati, intai boiaua, sare si piper dupa gust, amestecati, apoi 1 l de apa si aduceti la punctul de fierbere.
Lasati sa fiarba acoperit, la foc mic, pana ce legumele sunt facute, adaugand spre finele perioadei si sucul de rosii.

Intre timp, rumeniti baconul/kaizerul/sunculita afumata in foarte putin ulei.
Adaugati apoi bucatile de carnati si ceapa tocata si continuati calirea pana ce carnatii s-au inmuiat putin si ceapa a devenit sticloasa.
Turnati lintea inmuiata, cu bere cu tot si lasati din nou sa fiarba la foc mic, timp de cca 20-30 min sau pana cand lintea este moale, dar nu sfaramata.
Adaugati supa de legume, foaia de dafin si cimbru, dupa gust.
Lasati totul la foc foarte mic inca 10 min.
Spre sfarsit potriviti gustul de sare si piper.
Dati deoparte, puneti verdeata tocata si lasati vasul acoperit pentru 5 min.

Serviti supa cat este calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
1
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Tarta cu Mere Caramelizate in Miere
4
Dulciuri

Tarta cu Mere Caramelizate in Miere

Tarta cu Mere Caramelizate in Miere
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
5
Dulciuri

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce