Supa de Fasole Verde cu Galuscute de Faina

Complexitate
redusa
Supa de Fasole Verde cu Galuscute de Faina

Ingrediente

  • ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 3 morcovi
  • 1 radacina alba (patrunjel/pastarnac)
  • oase pui (150 g carnita de porc bucatele mici - marime de maslina)
  • 1 conserva fasole verde (eu am avut la congelator)
  • 1 ou
  • faina
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia (sau rosie ptr culoare)
  • smantana (optional)
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Intr-o oala mai marisoara, am pus uleiul, ceapa spalata si tocata marunt precum si ardeiul spalat si tocat marunt. Le-am lasat la dunstuit 3 - 5 minute, dupa care am pus oasele de pui (cine vrea, acum, pune carnita taiata bucatele mici de tot). Se tine pe foc si se invarte mereu circa 5 minute, dupa care se adauga zarzavaturile spalate si taiate rondele subtiri si fasolea din conserva/congelator.

Se adauga boiaua se amesteca bine dupa care se adauga apa, sarea si piperul si se lasa la fiert. In tmp cat fierbe supica se fac galuscutele de faina.

Intr-un castron mai micut putin, ca sa se poate tine bine in mana (poate sa fie si o cana de ceai) se pune oul, se sareaza si apoi se bate cu furculita. Se adauga 3-4 linguri de apa, se amesteca bine si apoi se adauga 2-3 linguri de faina. Se amesteca din nou, bine de tot ca sa nu se faca cocoloase, se adauga apoi din nou apa (3-4 linguri) se amesteca si din nou se adauga faina. Se repeta operatia asta pana se mareste cantitatea de pasta din vas (cana). Consistenta trebuie sa fie moale, aproape sa curga.

Cand supa noastra fierbe, se ia o furculita sau o lingurita, se inmoaie in supa si apoi se iau bucatele mici de aluat (pasta) si se introduc in supa. Se formeaza astfel galuscutele de faina. Se lasa la fiert cam 15 minute dupa care se stinge focul. Se adauga patrunjel tocat (proaspat) si se serveste. Se poate consuma cu smantana (este buna asa) sau fara smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia