Supa de Fasole Verde cu Galuscute de Faina

Complexitate
redusa
Supa de Fasole Verde cu Galuscute de Faina

Ingrediente

  • ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 3 morcovi
  • 1 radacina alba (patrunjel/pastarnac)
  • oase pui (150 g carnita de porc bucatele mici - marime de maslina)
  • 1 conserva fasole verde (eu am avut la congelator)
  • 1 ou
  • faina
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia (sau rosie ptr culoare)
  • smantana (optional)
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Intr-o oala mai marisoara, am pus uleiul, ceapa spalata si tocata marunt precum si ardeiul spalat si tocat marunt. Le-am lasat la dunstuit 3 - 5 minute, dupa care am pus oasele de pui (cine vrea, acum, pune carnita taiata bucatele mici de tot). Se tine pe foc si se invarte mereu circa 5 minute, dupa care se adauga zarzavaturile spalate si taiate rondele subtiri si fasolea din conserva/congelator.

Se adauga boiaua se amesteca bine dupa care se adauga apa, sarea si piperul si se lasa la fiert. In tmp cat fierbe supica se fac galuscutele de faina.

Intr-un castron mai micut putin, ca sa se poate tine bine in mana (poate sa fie si o cana de ceai) se pune oul, se sareaza si apoi se bate cu furculita. Se adauga 3-4 linguri de apa, se amesteca bine si apoi se adauga 2-3 linguri de faina. Se amesteca din nou, bine de tot ca sa nu se faca cocoloase, se adauga apoi din nou apa (3-4 linguri) se amesteca si din nou se adauga faina. Se repeta operatia asta pana se mareste cantitatea de pasta din vas (cana). Consistenta trebuie sa fie moale, aproape sa curga.

Cand supa noastra fierbe, se ia o furculita sau o lingurita, se inmoaie in supa si apoi se iau bucatele mici de aluat (pasta) si se introduc in supa. Se formeaza astfel galuscutele de faina. Se lasa la fiert cam 15 minute dupa care se stinge focul. Se adauga patrunjel tocat (proaspat) si se serveste. Se poate consuma cu smantana (este buna asa) sau fara smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Parteneri
Pizza quattro formaggi
Bucataras.RO

Pizza quattro formaggi

"Aluaturi de casa" Cine are pofta de o pizza delicioasa acum dupa sarbatorile de Paste? Noi putem manca zilnic...

Pizza quattro formaggi
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia