Intai taiem carnea fasii mai subtiri. Morcovul, patrunjelul dupa ce le-am curatat si spalat, le taiem felii subtiri. Usturoiul il curatam si il feliem. Razuim coaja de lamaie.
Acum purcedem la treaba. Punem untura la incins si calim pe ea fasiile de carne pana devin albe. Adaugam feliile de morcov, patrunjel si usturoi si continuam sa calim inca circa 2-3 minute. Stingem totul cu circa 2 l apa rece. Lasam sa fiarba la foc mic pana carnea e moale, apoi condimentam cu sare dupa gust si cu putin otet (otet adaugati in functie de gustul fiecaruia mai mult sau mai putin). Adaugam si coaja rasa de lamaie si lasam sa dea cateva clocote.
In acest timp, cele 2 galbenusuri de ou le amestecam cu smantana, apoi din supa fierbinte adaugam cate un pic la maia pana devine si aceasta calda. Acum maiaua astfel obtinuta il turnam in oala peste supa fierbinte si lasam sa dea un clocot. Se serveste fierbinte presarat cu cascaval ras.
Pofta Buna!!!
Reteta care m-a inspirat este aceasta https://www.bucataras.ro/retete/sarmalele-padurarului-de-post-81688.html. La fel...
Tocana paduraruluiDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoReteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de post
Comentarii