Supa cu Ou si Smantana

Complexitate
redusa
Supa cu Ou si Smantana

Ingrediente

  • - 1 piept de pui dezosat
  • - 2 morcovi mari
  • - 2 cartofi de marime medie
  • - 1 ceapa de marime medie
  • - 1 telina
  • - 150 ml smantana
  • - 3 oua
  • - 1 galbenus
  • - frunze de marar maruntite
  • - frunze de cimbru maruntite
  • - sare de mare fin macinata
  • - amestec de piper alb
  • verde si negru proaspat rasnit (optional)

Mod de preparare

- Carnea se dezgheata, se spala, se taie cubulete si se pune la fiert in apa cu sare.
- Se indeparteaza spuma care se formeaza cu o spumiera.
- Morcovii se curata, se spala si se taie felii.

- Telina se curata, se spala si se taie felii.
- Ceapa se curata, se spala si se taie in doua jumatati.
- Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete.

- Se adauga ceapa, morcovii si telina cand apa in care fierbe carnea ramane limpede (dupa aproximativ 10 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba).

- Se adauga cartofii taiati cubulete si se lasa supa sa fiarba in continuare la foc mic.
- La finalul timpului de fierbere (aproximativ 35 - 40 de minute) se adauga frunzele de marar si frunzele de cimbru maruntite.

- Separat se pun ouale la fiert si se lasa sa fiarba timp de 5 minute.
- Cand carnea si legumele sunt fierte se indeparteaza oala de pe foc si se lasa supa sa se raceasca timp de 5 minute.

- Smantana se amesteca bine cu galbenusul. Se iau cateva linguri de supa si se pun peste amestecul de ou si smantana. Compozitia obtinuta se adauga in oala cu supa, amestecand usor.

- Inainte de servire se adauga jumatate de ou fiert in fiecare portie (eu am fiert ouale in prealabil aproximativ 4 - 5 minute).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.