Supa cu Ou si Smantana

Complexitate
redusa
Supa cu Ou si Smantana

Ingrediente

  • - 1 piept de pui dezosat
  • - 2 morcovi mari
  • - 2 cartofi de marime medie
  • - 1 ceapa de marime medie
  • - 1 telina
  • - 150 ml smantana
  • - 3 oua
  • - 1 galbenus
  • - frunze de marar maruntite
  • - frunze de cimbru maruntite
  • - sare de mare fin macinata
  • - amestec de piper alb
  • verde si negru proaspat rasnit (optional)

Mod de preparare

- Carnea se dezgheata, se spala, se taie cubulete si se pune la fiert in apa cu sare.
- Se indeparteaza spuma care se formeaza cu o spumiera.
- Morcovii se curata, se spala si se taie felii.

- Telina se curata, se spala si se taie felii.
- Ceapa se curata, se spala si se taie in doua jumatati.
- Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete.

- Se adauga ceapa, morcovii si telina cand apa in care fierbe carnea ramane limpede (dupa aproximativ 10 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba).

- Se adauga cartofii taiati cubulete si se lasa supa sa fiarba in continuare la foc mic.
- La finalul timpului de fierbere (aproximativ 35 - 40 de minute) se adauga frunzele de marar si frunzele de cimbru maruntite.

- Separat se pun ouale la fiert si se lasa sa fiarba timp de 5 minute.
- Cand carnea si legumele sunt fierte se indeparteaza oala de pe foc si se lasa supa sa se raceasca timp de 5 minute.

- Smantana se amesteca bine cu galbenusul. Se iau cateva linguri de supa si se pun peste amestecul de ou si smantana. Compozitia obtinuta se adauga in oala cu supa, amestecand usor.

- Inainte de servire se adauga jumatate de ou fiert in fiecare portie (eu am fiert ouale in prealabil aproximativ 4 - 5 minute).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa