Supă - Ciorbă de Fasole Boabe

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1-2 cutii de fasole boabe (eu folosesc „haricots” de la Auchan, 1cutie f albă şi 1 cutie f roșie)
  • - 2 morcovi mici
  • - 1 buc pătrunjel
  • - ½ țelină (sau ¼, dacă e mai mare)
  • - 1 buc păstârnac
  • - 1-2 cepe
  • - ½ de ardei gras roșu (sau de gogoșar) - pătrunjel verde
  • - leuștean
  • - sare
  • - o foaie de dafin

Mod de preparare

Tăiem mărunt morcovii, pătrunjelul, țelina, păstârnacul si ceapa.
Le punem la fiert (rădăcinoasele în apă rece, iar ceapa și ardeiul după primul clocot)
Se lasă toate să fiarbă bine (15 – 25 min.).

răsturnăm boabele de fasole, strecurate și spălate, iar la sfârșit adăugăm verdeață tocată.
Pentru a deveni ciorbă se poate acri, după gust, cu orice: oțet, zeamă de lămâie, suc de rodii (Nar ekşili sos), borș, suc de roșii, etc.
Se poate mânca, rece sau caldă, în orice anotimp, ca prim fel!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici