Amestecam carnea tocata cu 1 ou, cu orezul, sare si piper si facem perisoare.
Punem unt intr-o cratita, calim ceapa, apoi adaugam apa si cand fierbe apa, punem perisoarele! Apa sa fie cat sa acopere perisoarele, nu mai mult ( nu este ca ciorba noastra de perisoare este cu foarte putina zeama), dupa 30 de minute, incercati o perisoara, daca sunt fierte micsorati focul si preparati avgolemono ( un fel de sos grecesc din ou si zeama de lamaie)!
Bateti , intr-un vas, albusul spuma, adaugati galbenusul,apoi incet incet zeama de lamaie,trageti cratita cu perisoarele de pe foc luati apoi zeama de la perisoare si turnati in ou , cat de incet puteti ( nu trebuie sa se faca oul franjuri nici sa fiarba, trebuie doar sa incalzeasca oul), dupa ce s-a ``incalzit oul`` se toarna peste perisoare, suciti cratita de 2-3 ori stanga-dreapta ca sa se duca sosul peste tot in cratita, puneti capacul si lasati 10 minute!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii