Amestecam carnea tocata cu 1 ou, cu orezul, sare si piper si facem perisoare.
Punem unt intr-o cratita, calim ceapa, apoi adaugam apa si cand fierbe apa, punem perisoarele! Apa sa fie cat sa acopere perisoarele, nu mai mult ( nu este ca ciorba noastra de perisoare este cu foarte putina zeama), dupa 30 de minute, incercati o perisoara, daca sunt fierte micsorati focul si preparati avgolemono ( un fel de sos grecesc din ou si zeama de lamaie)!
Bateti , intr-un vas, albusul spuma, adaugati galbenusul,apoi incet incet zeama de lamaie,trageti cratita cu perisoarele de pe foc luati apoi zeama de la perisoare si turnati in ou , cat de incet puteti ( nu trebuie sa se faca oul franjuri nici sa fiarba, trebuie doar sa incalzeasca oul), dupa ce s-a ``incalzit oul`` se toarna peste perisoare, suciti cratita de 2-3 ori stanga-dreapta ca sa se duca sosul peste tot in cratita, puneti capacul si lasati 10 minute!
Nu mai introduc nimic, ca prea am forjat la cioroiul asta si nu vreau sa-si ia nasul la purtare....e bine ca el si-a facut...
Jambon impanat, gatit la slow cooker Crock-PotReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii