Fasole cu Afumatura - Ca de 1 Decembrie

Complexitate
redusa
Fasole cu Afumatura - Ca de 1 Decembrie

Ingrediente

  • Ingrediente 4 portii
  • 300 gr fasole boabe
  • 500 gr carne cu grasime si sorici de pe burta porcului - afumata
  • 2 morcobi
  • 1/2 de ceapa rosie
  • 1 lingura concentrat de rosii
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 lingura de ulei
  • cimbru si tarhon uscate cite o lingura din fiecare
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Punem fasolea la umflat in apa rece, toate boabele care plutesc le aruncam de la inceput (au fost atacate de gindacei) .
Eu am lasat fasolea la umflat de ieri de la prinz pina azi dimineata la 6 schimbind apa o data aseara.

Am pus fasolea la fiert impreuna cu carnea in apa rece, dupa 30 minute la foc foarte mic am aruncat apa si am clatit fasolea si carnea. Mereu cu apa calda!

Am pus apa la fiert din nou si cind era calda am adaugat fasolea, carnea si foile de dafin, daca carnea pe care o folositi voi nu este foarte sarata ca cea folosita de mine atunci adaugati si sare. Am lasat sa fiarba la foc foarte mic pina cind fasolea era gata.

Am aruncat din nou apa, dar aceasta operatiune nu este obligatorie putei folosi apa in care a fiert fasolea.

Am pus in cratita ceapa tocata impreuna cu morcovii taiati rondele, uleiul si putina sare. Cind ceapa s-a inmuiat am adaugat fasolea si carnea fierte, apa fiarta dintr-o cratita care fierbea pe focul alaturat sau chiar apa in care a fiert fasolea, concentratul de rosii si boiaua dulce amestecate intr-un polonic cu apa calda.
Lasati sa fiarba pina cind morcovii sunt fierti.

Adaugati cimbru si tarhon, sare daca este nevoie si piper cind e totul gata.
Stingeti focul si lasati sa se raceasca putin inainte de a servi.

Ideal ar fi sa o serviti dupa gust cu ceapa rosie sau cu ardei iute. Cine vrea poate sa adauge o lingura cu smintina in farfurie.

La multi ani romani de pretutindeni!!

http: //youtu.Be/o3Nzvxscxys
In loc de ciolanul afumat pe care eu aici nu l-am gasit decit la magazinul romanesc (departe si tare peste mina pentru mine) am folosit niste carne cu grasime si sorici de pe burta porcului evident afumata pe care o gasesc cu multa usurinta la magazinul din apropiere. Deci nu pot sa spun fasole cu ciolan, din pacate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.