`Dresala` de Cartofi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
`Dresala` de Cartofi

Ingrediente

  • - 10 cartofi potriviti;
  • - 3 morcovi;
  • - 1 ceapa galbena;
  • - 1 praz (doar partea alba) ;
  • - 1 ardei gras rosu;
  • - 1 radacina patrunjel;
  • - 1 radacina pastarnac;
  • - 2 tulpini de telina (in lipsa se poate pune 50 grame de telina radacina) ;
  • - 1,5 l zer cald;
  • - 2 legaturi verdeata (patrunjel, marar) ;
  • - sare;
  • Optional:
  • zeama de lamaie
  • taitei
  • tarhon

Mod de preparare

Legumele se spala, se curata, se toaca si se pun la fiert in ordinea timpului de fierbere, astfel supa va avea un gust "viu" si va fi plina de nutrienti. Un fiert excesiv nu va mai rasplateste cu un asemenea gust si vitalitate.

Intr-o oala (de 4 kg) se pune putina apa si se adauga morcovii, cartofii, ceapa, prazul, ardeiul, albitura, tulpinile de telina tocate si se fierb la foc mic. Dupa ce legumele sunt patrunse se adauga zerul treptat, aducand supa la consistenta dorita. Unii o prefera mai zemoasa, altii mai incarcata.

Cand supa clocoteste puteti adauga ouale batute usor si se vor forma "zdrentele" sau taitei.

Condimentam dupa gust.

La final adaugam verdeata tocata marunt.

Aceasta supita este binevenita in orice anotimp. Se serveste dupa plac (calda, rece) insotita de ceapa, mai ales verde sau ardei iuti proaspeti sau la otet.

Pofta buna!
Aceasta supita este binevenita in orice anotimp. Se serveste dupa plac (calda, rece) insotita de ceapa, mai ales verde sau ardei iuti proaspeti sau la otet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)