Conssome

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Conssome

Ingrediente

  • 2 pieti de pui
  • 2 morcovi
  • o felie de telina (4 cozi, pt cele abroad)
  • 1/2 patrunjel radacina
  • 3 fire de patrunjel verde
  • 1/2 pastarnac radacina
  • 1/2 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • Fulgi de ardei rosu (gogosari uscati la masina)
  • 1/2 lingurita de cimbru
  • 7 boabe de piper intreg
  • 5 albusuri
  • Sare
  • Supa de pui home made (cap, ghiare, gat, tartita curatita de glandele grase)

Mod de preparare

Ceea ce nu am gasit in "Cartea de bucate rc" este conssome-ul!!!

De toate felurile, de pui, de vita, de rosii etc, conssome-ul este aceea supa concentrata pe care o servesti atunci cand vrei ceva rafinat, dar plin de personalitate, corpolent, ca un vin de f. buna calitate. Este "Supa suprema" - adica aceea pe care ne-o "administrau" parintii cand dadeam semne de raceala sau vreo boala care inainte de-a fi diagnosticata, era tratata cu "Supa de pui".

Bietul Dinu Paturica, numara picaturile de grasime din farfurie gasind ca fiecare din ele este un "galben" din averea lui Mad, fara sa stie ca zama asta este un medicament sui generis...

Eu o fac deseori, doar pt bunatatea si gustul ei sublim! Acum am facut-o fara "galbeni" - doar pentru ca mai sunt (inca) sub influenta regimurilor voastre ...

Puneti in robotul de bucatarie (sau in masina de carne) pieptii, legumele, condimetele si albusurile. Trebuie sa obtineti o pasta fina.

Inmuiati aceasta pasta cu un sfert din supa de pui, rece - e foarte important acest pas pentru a obtine un conssome clar. Amestecati pana este totul incorporat in mod uniform.

Alegeti o oala mare, in care sa incapa atat compozitia de mai sus precum si cele 3/4 de supa de pui ramasa, si:

puneti supa rece de pui in oala, turnati inauntru compozitia din bolul in care ati emulsionat compozitia cu un sfert din supa de pui rece, puneti pe foc iute amestecand mereu pana vedeti ca incepe sa se inchege compozitia, se ridica la suprafata ca un "capac". Din acest moment nu mai amestecati deloc - lasati ca acest "capac" sa prinda consistenta si cand numa'ce se simte el bine, trantiti-i o gaura in mijloc, dati focul mic-micusor - doar atat cat sa forfoteasca supa la suprafata, dar usor-usor, in soapta.

De-acum nu mai aveti treaba 2 ore: fierbe de una singura, scoate mici gheizere prin gaurica ce-a-ti facut-o, lasati-o in pacea ei.

Dupa 2 ore, strecurati printr-un tifon pus in doua straturi (desi daca urmati toti pasii nu aveti nevoie de tifon (poate ca sa folositi solidele la a face chiftelute ulterior, si nu le dati cainilor - f. sanatoasa mancare si pentru ei daca indepartati boabele de piper! Apropo: se poate pune piper macinat, cui place mancarea piperata, eu las boabele intregi ca vreau doar aroma lor si nu iuteala ...)

Conssome-ul este bun in orice ocazie: pana si la micul
dejun, fiinca se poate face in avans si servit fierbinte, la pat, in cateva minute. Daca aveti si baghete sau taitei de orez, micul dejun este floare la ureche.

Este o supa plina de personalitate, bogata, corpolenta ca un vin de buna calitate!

Condimentati si adaugati cele ce va sunt pe plac, pe loc: patrunjelul se poate sfarteca cu degetele, lamaia, stoarsa tot cu mana, taiteii de orez nu au nevoie de mai mult de 5 minute pentru a se inmuia in supa fierbinte ... ce mai, e simplu de tot ...

S-ar putea numi "Mic dejun anticipat":))
Fierbinte! Cu grisine, taco, crutoane, taitei etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Mac si Ness
5
Dulciuri

Prajitura cu Mac si Ness

Prajitura cu Mac si Ness
Parteneri
Tort „Fantezie în roz”
Bucataras.RO

Tort „Fantezie în roz”

Vă prezint un tort care pentru mine a constituit o provocare, nu atât din cauza faptului că a fost un roz degradé...

Tort „Fantezie în roz”
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj