Ciorba de Varza Alba cu Sos Romanesc si Cimbru

Complexitate
redusa
Ciorba de Varza Alba cu Sos Romanesc si Cimbru

Ingrediente

  • -1/2 kg ciolan de porc proaspat sau afumat, sau orice carne de porc afumata, oase afumate
  • -1 varza alba (700-1000g)
  • -1 ceapa
  • -1 kg rosii, feliate sau sucul de la ele
  • -1 lingurita cu varf ceapa rasa sau tocata foarte fin (facultative)
  • -1-2 linguri faina
  • -2 linguri ulei
  • -100 ml smantana (optional)
  • -1 crenguta cimbru sau 1/2 lingurita cimbru uscat
  • -sare
  • -bulion (optional)
  • -1 tija telina (optional)

Mod de preparare

Puneti carnea la fiert, intr-o oala mai mare, in apa rece. Cand este aproape facuta, adaugati varza taiata fidelute, ceapa tocata, cimbrul si rosiile. Cand toate sunt fierte, sarati si acriti cu bulion, daca mai este nevoie, dupa gust.

Separat, intr-o tigaie fara grasime, puneti faina si rumeniti-o pana capata o culoare maro deschis, amestecand continuu. Luati tigaia de pe foc si adaugati uleiul si facultativ 1 lingurita cu varf de ceapa rasa fin a€“la caldura tigaii, ceapa isi va dezvolta aroma, iar faina se va incorpora in ulei. Stingeti cu ciorba fierbinte, adaugata cate putin la inceput, ca sa nu se formeze cocoloase.

Amestecati cu restul de ciorba si lasati sa dea cateva clocote, sa se lege, apoi luati de pe foc. Optional, bateti bine smantana cu 1 lingura de apa rece, adaugati cate putina ciorba fierbinte.

Turnati in oala, imediat ce ati luat-o de pe foc si amestecati bine.
Adaugati pentru aroma marar verde si o tija de telina, tocate.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia