Ciorba de Varza Alba cu Sos Romanesc si Cimbru

Complexitate
redusa
Ciorba de Varza Alba cu Sos Romanesc si Cimbru

Ingrediente

  • -1/2 kg ciolan de porc proaspat sau afumat, sau orice carne de porc afumata, oase afumate
  • -1 varza alba (700-1000g)
  • -1 ceapa
  • -1 kg rosii, feliate sau sucul de la ele
  • -1 lingurita cu varf ceapa rasa sau tocata foarte fin (facultative)
  • -1-2 linguri faina
  • -2 linguri ulei
  • -100 ml smantana (optional)
  • -1 crenguta cimbru sau 1/2 lingurita cimbru uscat
  • -sare
  • -bulion (optional)
  • -1 tija telina (optional)

Mod de preparare

Puneti carnea la fiert, intr-o oala mai mare, in apa rece. Cand este aproape facuta, adaugati varza taiata fidelute, ceapa tocata, cimbrul si rosiile. Cand toate sunt fierte, sarati si acriti cu bulion, daca mai este nevoie, dupa gust.

Separat, intr-o tigaie fara grasime, puneti faina si rumeniti-o pana capata o culoare maro deschis, amestecand continuu. Luati tigaia de pe foc si adaugati uleiul si facultativ 1 lingurita cu varf de ceapa rasa fin a€“la caldura tigaii, ceapa isi va dezvolta aroma, iar faina se va incorpora in ulei. Stingeti cu ciorba fierbinte, adaugata cate putin la inceput, ca sa nu se formeze cocoloase.

Amestecati cu restul de ciorba si lasati sa dea cateva clocote, sa se lege, apoi luati de pe foc. Optional, bateti bine smantana cu 1 lingura de apa rece, adaugati cate putina ciorba fierbinte.

Turnati in oala, imediat ce ati luat-o de pe foc si amestecati bine.
Adaugati pentru aroma marar verde si o tija de telina, tocate.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
4
Dulciuri

Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
Coronita Aperitiv
5
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Parteneri
Budinca de gris cu caramel, reteta delicioasa pentru un desert senzational
Bucataras.RO

Budinca de gris cu caramel, reteta delicioasa pentru un desert senzational

Budinca de gris cu caramel, reteta delicioasa pentru un desert senzational Va spun ca e o bunatate de dulce, merita incercat!

Budinca de gris cu caramel, reteta delicioasa pentru un desert senzational
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala